Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Ονοματεπώνυμο:
E-mail:

Διαδοχική Διερμηνεία

Έναρξη επόμενου σεμιναρίου:

14 Μαρτίου 2017
Μέρος των διδάκτρων μπορεί να καλυφθεί από το πρόγραμμα ΛΑΕΚ 0,24%!
Η διαδοχική διερμηνεία αποτελεί ένα από τα είδη διερμηνείας που καλούνται να καλύψουν οι επαγγελματίες διερμηνείς. Σε αυτό το είδος διερμηνείας δεν απαιτείται ειδικός εξοπλισμός και ο επαγγελματίας ακούει πρώτα την ομιλία στη γλώσσα-πηγή και στη συνέχεια τη μεταφράζει προφορικά στη γλώσσα-στόχο. Η διαδοχική διερμηνεία αποτελεί τη βάση της εκπαίδευσης ενός διερμηνέα και είναι το πρώτο που διδάσκεται στα προγράμματα εκπαίδευσης διερμηνέων.

Το σεμινάριο αυτό έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να αποκτήσουν σταδιακά οι συμμετέχοντες όλες τις δεξιότητες που απαιτούνται προκειμένου να μπορούν να εργαστούν αποτελεσματικά σε περιστάσεις όπου απαιτείται η διαδοχική διερμηνεία, όπως επιχειρηματικές συναντήσεις, εμπορικές εκθέσεις, συνεντεύξεις τύπου, καλλιτεχνικά φεστιβάλ, σεμινάρια καθώς και σε πλήθος άλλων εκδηλώσεων. Αποτελεί ιδανική εισαγωγή για όσους επιθυμούν να μυηθούν στο επάγγελμα του διερμηνέα καθώς προσφέρει μια στέρεη βάση τόσο από άποψη γνώσεων όσο και δεξιοτήτων. Επίσης, αποτελεί εξαιρετική προετοιμασία για κάποιον που επιθυμεί να δώσει εξετάσεις σε κάποιο μεταπτυχιακό πρόγραμμα διερμηνείας. Επιπλέον απευθύνεται σε διερμηνείς που θα ήθελαν να βελτιώσουν την τεχνική τους στη διαδοχική διερμηνεία και σε άτομα με υψηλό γλωσσικό επίπεδο, όπως μεταφραστές, ξεναγοί κ.α., που θα ήθελαν να προσθέσουν και αυτή την υπηρεσία σε αυτές που ήδη προσφέρουν.

Στόχος:

Στόχος του σεμιναρίου είναι η ολοκληρωμένη εκπαίδευση των συμμετεχόντων στην πρακτική της διαδοχικής διερμηνείας, ώστε να αποκτήσουν τις δεξιότητες που απαιτούνται για να αναλαμβάνουν καθήκοντα διερμηνέα στην καθημερινή εργασία τους.

Γλώσσες εργασίας:

Αγγλικά < > Ελληνικά.

Δομή:

Φοίτηση 12,5 εβδομάδων (75 ώρες), με δύο 3ωρα μαθήματα την εβδομάδα.

Καλύπτονται τα εξής:

 • εισαγωγή στα διάφορα είδη διερμηνείας (ταυτόχρονη, διαδοχική, ψιθυριστή, επάλληλη)
 • μεθοδολογία της διαδοχικής διερμηνείας
 • ασκήσεις ενίσχυσης της μνήμης
 • τεχνική λήψης σημειώσεων
 • απόκτηση αυτοματισμών στη διερμηνεία
 • διερμηνεία à vue
 • σωστή χρήση του προφορικού λόγου
 • βασικές αρχές ομιλίας σε κοινό
 • πρακτική εξάσκηση με ποικίλα είδη προφορικού λόγου
 • προετοιμασία πριν από κάθε διερμηνεία
 • αρχές επαγγελματικής δεοντολογίας
 • πρακτικές συμβουλές εισόδου στην αγορά εργασίας.

Προϋποθέσεις εγγραφής:


Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να κατέχουν την αγγλική γλώσσα σε υψηλό επίπεδο (κάτοχοι Proficiency ή αντίστοιχου πιστοποιητικού γλωσσομάθειας επιπέδου Γ2, φοιτητές και πτυχιούχοι Αγγλικής Φιλολογίας, φυσικοί ομιλητές της αγγλικής γλώσσας κ.ά.). Επιθυμητή είναι και η κατοχή πανεπιστημιακού τίτλου σπουδών.

Οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν σε μια προσωπική ενημερωτική συνάντηση με τη διδάσκουσα.

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να σας στείλουμε ενημερωτικό υλικό για το σεμινάριο.


Γνώμες αποφοίτων:


Τζώρη ΒασιλικήΤζώρη Βασιλική
Μεταφράστρια
Εργοδότης:
ORCO A.E.
Κύριοι πελάτες: ORCO, Lexicon, LTES
Αν και το πέρασμά μου από τη meta|φραση ήταν σύντομο, καθώς παρακολούθησα δύο από τα σεμινάρια εξειδίκευσης της σχολής, θεωρώ ότι ήταν απόλυτα καθοριστικό για την είσοδο και τη μετέπειτα πορεία μου στον επαγγελματικό χώρο της μετάφρασης. Έμεινα ιδιαίτερα ικανοποιημένη από το σεμινάριο της Διαδοχικής Διερμηνείας, το οποίο αποτέλεσε μια πολύ καλή εισαγωγή σε αυτόν τον τόσο διαφορετικό και ενδιαφέροντα χώρο και μάλιστα πολύ σύντομα μετά την ολοκλήρωσή του, είχα και την ευκαιρία να ασχοληθώ επαγγελματικά με αυτή. Η σχολή αποτελεί εξαιρετική επιλογή για όλους όσους θέλουν να εξοικειωθούν και να εισέλθουν στο χώρο της μετάφρασης ή να καλύψουν απλώς τα κενά που έχει αφήσει η έως τώρα εκπαίδευσή τους, σε ένα περιβάλλον με ανθρώπους που διαθέτουν σοβαρές γνώσεις, πολύτιμες εμπειρίες και αμέριστη διάθεση να τις μεταδώσουν.