Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Ονοματεπώνυμο:
E-mail:

SDL Trados Studio Professional 2015

Τα δίδακτρα μπορούν να καλυφθούν από το πρόγραμμα ΛΑΕΚ 0,24%!
Έναρξη επόμενου σεμιναρίου:

15 Σεπτεμβρίου

Το SDL Trados Studio είναι μια πολυσύνθετη σουίτα μεταφραστικών προγραμμάτων και ο όγκος της πληροφορίας που λαμβάνουν οι εκπαιδευόμενοι δεν μπορεί να αφομοιωθεί μέσα σε 2-3 μέρες. Η διεξαγωγή του σεμιναρίου σε πολλά μαθήματα και σε διάστημα 4 εβδομάδων επιτρέπει την εξάσκηση των εκπαιδευόμενων στο σπίτι με επιπλέον ασκήσεις και προσφέρει τη δυνατότητα επίλυσης των αποριών που προκύπτουν.

Διδάσκων:Certified SDL Trados Studio 2014 User
Advanced Level Certified User Certified SDL MultiTerm 2014 User
Advanced Level Certified User

Επελέγη από την SDL ως ένας από τους πιο δραστήριους και καινοτόμους εκπαιδευτές στο SDL University Programme.

Refresher course!
Αν έχετε παρακολουθήσει στο παρελθόν το σεμινάριο για την έκδοση 2011 ή 2014, μπορείτε να το παρακολουθήσετε εκ νέου με έκπτωση 50%!

SDL Trados Studio Pro 2014 Σκοπός του σεμιναρίου είναι η εκπαίδευση των συμμετεχόντων στη χρήση του SDL Trados Studio 2015 Professional, της κορυφαίας μεταφραστικής μνήμης στον κόσμο.

Οι μεταφραστικές μνήμες είναι εφαρμογές που υποβοηθούν τον μεταφραστή στο έργο του, παρέχοντάς του τη δυνατότητα να αποθηκεύει μεταφρασμένα κείμενα σε ειδικές βάσεις δεδομένων, ώστε να μπορεί αυτόματα να ανακαλεί τμήματά τους για να τα χρησιμοποιήσει ξανά. Επίσης, του δίνουν τη δυνατότητα να φτιάχνει πολύγλωσσα ορολογικά γλωσσάρια και να μεταφράζει πολλούς διαφορετικούς τύπους αρχείων (αρχεία Word, Excel, PowerPoint, ιστοσελίδες, αρχεία σελιδοποιητικών προγραμμάτων κ.ά.) σε περιβάλλον επεξεργαστή κειμένου.

Ιδανικές για τη μετάφραση οικονομικών, νομικών και κοινοτικών εγγράφων, τεχνικών εγχειριδίων και πολλών άλλων τύπων κειμένων σε οποιοδήποτε γλωσσικό συνδυασμό, οι εφαρμογές αυτές χρησιμοποιούνται από τα μεγαλύτερα μεταφραστικά γραφεία στον κόσμο και από χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, γιατί εγγυώνται ταχύτερη εργασία, μεγαλύτερη παραγωγικότητα και υψηλότερη ποιότητα μετάφρασης.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ελεύθερους επαγγελματίες μεταφραστές, σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια για να συνεργαστούν με μεταφραστικά γραφεία καθώς και σε λεξικογράφους, μεταφραστές και γλωσσολόγους που επιθυμούν να εξειδικευθούν σε θέματα διαχείρισης ορολογίας.

Δομή:

Τα μαθήματα διαρκούν 24 ώρες και προσφέρονται σε σεμινάριο τεσσάρων εβδομάδων με δύο 3ωρα μαθήματα την εβδομάδα. Για μεταφραστικές εταιρείες ή για ομάδες μεταφραστών, υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας ενός σεμιναρίου που θα εξυπηρετεί ειδικά τις ανάγκες των συμμετεχόντων.

Καλύπτονται τα εξής:

 • εισαγωγή στη θεωρία των μεταφραστικών μνημών
 • δημιουργία και χρήση μεταφραστικής μνήμης
 • δημιουργία projects και αποστολή/λήψη πακέτων
 • δημιουργία ηλεκτρονικών γλωσσαρίων, λεξικών και εγκυκλοπαιδειών
 • χρήση διακομιστών μηχανικής μετάφρασης στην προμετάφραση
 • παραλληλοποίηση κειμένων
 • διαχείριση βάσεων δεδομένων
 • διαχείριση μεγάλου φάσματος τύπων αρχείων
 • τεχνικές και «κόλπα» για αύξηση της παραγωγικότητας και επίλυση κοινών προβλημάτων
 • χρήση πρόσθετων εφαρμογών του SDL Open Exchange.

Οι συμμετέχοντες εκπαιδεύονται στη χρήση των προγραμμάτων SDL Trados Studio Pro 2015, SDL MultiTerm Desktop 2015 και SDL MultiTerm Convert 2015, και λαμβάνουν cd με δοκιμαστικές εκδόσεις όλων των προγραμμάτων και εγχειρίδια χρήσης καθώς και εξαιρετικά χρήσιμους γλωσσικούς πόρους (μεταφραστικές και ορολογικές μνήμες, λεξικά AutoSuggest κ.ά.). Επίσης, οι σπουδαστές του μονοετούς προγράμματος της σχολής μας αποκτούν τη δυνατότητα αγοράς των προγραμμάτων αυτών σε ιδιαίτερα προνομιακή τιμή (η έκπτωση ανέρχεται περίπου στο 50% επί της λιανικής τιμής).

SDL Trados Studio bundles
Οι σπουδαστές που θα παρακολουθήσουν κατά το ίδιο ακαδημαϊκό έτος το σεμινάριο SDL Trados Studio και ένα από τα ακόλουθα σεμινάρια (Τεχνική Μετάφραση & Ορολογία / Ιατρική Μετάφραση & Ορολογία / Νομική Μετάφραση & Ορολογία / Επιμέλεια και διόρθωση γραπτού, ψηφιακού και σελιδοποιημένου κειμένου) αποκτούν τα παρακάτω προνόμια:
 • έκπτωση 50% στην τιμή του SDL Trados Studio Freelance
 • δωρεάν συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης του λογισμικού
 • έκπτωση 15% στα δίδακτρα του σεμιναρίου SDL Trados Studio (εάν το παρακολουθήσουν κατά το ίδιο ακαδημαϊκό έτος).

Προϋποθέσεις εγγραφής:

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν βασικές γνώσεις διαχείρισης αρχείων και επεξεργασίας κειμένου.
Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να σας στείλουμε ενημερωτικό υλικό για το σεμινάριο.