close menu

metaφραση Κέντρο Εκπαίδευσης Μεταφραστών - Header Section

Επιλεξτε γλωσσα

Ακολουθηστε μας

facebookyoutubelinkedin

diavioumathisi

metaφραση Κέντρο Εκπαίδευσης Μεταφραστών - Main Section

metaφραση Κέντρο Εκπαίδευσης Μεταφραστών - main_container_top info

metaφραση Κέντρο Εκπαίδευσης Μεταφραστών - Main Component

Distance_Learning_Seminar ΑΣΥΓΧΡΟΝΗ
 ΦΟΙΤΗΣΗ
 ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ


Σκοπός του προγράμματος είναι να εκπαιδεύσει τους σπουδαστές στην τέχνη και τις τεχνικές της γενικής μετάφρασης και να τους βοηθήσει να εξειδικευτούν σε δύο ή περισσότερους θεματικούς τομείς.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να εργαστούν ως επαγγελματίες μεταφραστές ή να διευρύνουν τις γνώσεις τους στη γερμανική και την ελληνική γλώσσα.

Το Ασύγχρονο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Μεταφραστών της σχολής μας πραγματοποιείται με ασύγχρονη εξ αποστάσεως φοίτηση στην πλατφόρμα Edmodo. Στην ψηφιακή τάξη του προγράμματος αναρτάται όλο το εκπαιδευτικό υλικό και ο σπουδαστής μπορεί να επικοινωνεί με τον καθηγητή και τους συσπουδαστές του.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να σας στείλουμε ενημερωτικό υλικό για το σεμινάριο.

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com

Γλωσσικός συνδυασμός:

Γερμανικά προς Ελληνικά.
(Δείτε τους άλλους γλωσσικούς συνδυασμούς: Αγγλικά-Ελληνικά και Γαλλικά-Ελληνικά.)

Διάρκεια:

16 μήνες (φοίτηση + προβλεπόμενα διαστήματα διακοπών).

Δομή:

Οι σπουδαστές ολοκληρώνουν τις υποχρεωτικές ενότητες του προγράμματος και στη συνέχεια επιλέγουν δύο ενότητες εξειδίκευσης.

Eνότητες:

Υποχρεωτικές ενότητες (6 μήνες)

 • Θεωρία της Μετάφρασης (2 μήνες)
 • Γενική Μετάφραση (4 μήνες)
  • - Μεθοδολογία της Μετάφρασης
  • - Μεθοδολογία της Έρευνας

Ενότητες επιλογής (3+3 μήνες)

 • Ανθρωπιστικές & Κοινωνικές Επιστήμες
 • Επιστήμες και Τεχνολογία
 • Λογοτεχνία
 • Οικονομία & Διοίκηση

Σεμινάριο επαγγελματικής καθοδήγησης

Καλύπτονται τα εξής:

 • θεωρία της μετάφρασης
 • ανάλυση κειμένου
 • μεθοδολογία αντιμετώπισης ευρέος φάσματος μεταφραστικών προβλημάτων
 • κανόνες καλής γραφής και σωστής χρήσης της γλώσσας
 • μεθοδολογία έρευνας και τεκμηρίωσης (έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, πηγές στο Διαδίκτυο κ.ά.)
 • πρακτική εξάσκηση με κείμενα μέσου και υψηλού βαθμού εξειδίκευσης
 • πρακτικές συμβουλές έναρξης επαγγέλματος και εισόδου στην αγορά εργασίας

DL DE mindmap2022

Προσφέρεται η δυνατότητα προαιρετικής περαιτέρω εξειδίκευσης με την ολοκλήρωση και των υπόλοιπων ενοτήτων επιλογής.

Προϋποθέσεις εγγραφής:

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν πολύ καλά τη Γερμανική [κάτοχοι πιστοποιητικού γλωσσομάθειας επιπέδου τουλάχιστον C1 (Κ.Π.Γ. Γ1, Zertificat C1, Kleines Deutsches Sprachdiplom), φοιτητές που έχουν ολοκληρώσει το 2ο έτος φοίτησης της Γερμανικής Φιλολογίας ή απόφοιτοι Γερμανικής Φιλολογίας, φυσικοί ομιλητές της γερμανικής γλώσσας κ.λπ.]. Θα πρέπει επίσης να έχουν συμπληρώσει το 20ό έτος της ηλικίας τους.

Περίοδος εγγραφών:

Οι εγγραφές στο πρόγραμμα ξεκινούν τον Ιούνιο κάθε έτους.


Πλεονεκτήματα του Ασύγχρονου Προγράμματος Εκπαίδευσης Μεταφραστών Εξ Αποστάσεως

Δοκιμασμένο πρόγραμμα σπουδών
Το πρόγραμμα σπουδών έχει δομηθεί βάσει του Ασύγχρονου Προγράμματος Εκπαίδευσης Μεταφραστών εξ Αποστάσεως στον γλωσσικό συνδυασμό Αγγλικά – Ελληνικά που προσφέρουμε από το 2006. Έτσι, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα επιλέξετε ένα πρόγραμμα δοκιμασμένο και απόλυτα οργανωμένο, το οποίο κάθε χρόνο προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα περί εκπαίδευσης μεταφραστών.

Καθηγητές με εκπαιδευτική και μεταφραστική πείρα
Στη meta|φραση πιστεύουμε ότι οι εκπαιδευτές μεταφραστών πρέπει οπωσδήποτε να είναι και οι ίδιοι επαγγελματίες μεταφραστές. Έτσι, όλοι οι καθηγητές του προγράμματος εξ αποστάσεως έχουν πολυετή πείρα στην αγορά και διδακτική εμπειρία.

Δύο στάδια διόρθωσης
Μια από τις ιδιαίτερα σημαντικές καινοτομίες του προγράμματός μας είναι η διπλή διόρθωση των μεταφράσεων των σπουδαστών. Στις πρώτες εβδομάδες κάθε ενότητας, όταν ο σπουδαστής ολοκληρώσει μια μετάφραση, τη στέλνει στον αρμόδιο καθηγητή κι εκείνος του υποδεικνύει τα λάθη του, τον κατευθύνει στην κατάλληλη θεωρία και μεθοδολογία και του ζητάει να επιλύσει τα προβλήματα που παρουσιάζει η μετάφρασή του καθώς και να ενσωματώσει τις λύσεις στο κείμενό του. Ο σπουδαστής ακολουθεί τις οδηγίες/υποδείξεις και αποστέλλει την αναθεωρημένη μετάφρασή του στον καθηγητή, ο οποίος τη διορθώνει εκ νέου, προκειμένου να ελέγξει εάν όντως λύθηκαν τα προβλήματα που είχαν επισημανθεί.

Όπως γίνεται κατανοητό, με το σύστημα των διπλών διορθώσεων ο σπουδαστής δεν παίρνει έτοιμες τις διορθώσεις, αλλά καλείται να τις σκεφτεί και να τις ενσωματώσει αρμονικά στο κείμενό του, λαμβάνοντας υπόψη του τη σύνταξη, τη συνοχή, τη συνεκτικότητα και το ύφος του μεταφράσματος. Με άλλα λόγια, έτσι ο σπουδαστής εξασκείται και στη μετάφραση και στην αναθεώρηση της δουλειάς του.

Μετά τις πρώτες εβδομάδες κάθε ενότητας τα κείμενα διορθώνονται μία φορά από τον καθηγητή, ώστε η φοίτηση να συνεχίζεται σε πιο ρεαλιστικές συνθήκες εργασίας.

Μαθήματα μεθοδολογίας έρευνας
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ειδική ενότητα Μεθοδολογίας Έρευνας με προχωρημένες τεχνικές για σύνθετη αναζήτηση και διασταύρωση πηγών, ώστε να διασφαλίζεται η πραγματολογική ακρίβεια και η ορολογική συνέπεια στη μετάφραση των εκπαιδευομένων.

Πρωτότυπο θεωρητικό και μεθοδολογικό υλικό
Το πλούσιο θεωρητικό και μεθοδολογικό υλικό του προγράμματος δεν αποτελείται από φωτοτυπίες γνωστών βιβλίων Μεταφρασεολογίας, αλλά είναι πρωτότυπο υλικό, που έχει γραφτεί στα ελληνικά ειδικά για τους σκοπούς του προγράμματος, ώστε να είναι συνοπτικό αλλά περιεκτικό, και πάνω απ' όλα κατανοητό. Με τη βοήθεια εκτενούς βιβλιογραφίας, έγινε προσεκτική επιλογή των στοιχείων θεωρίας που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα σπουδών, με γνώμονα το κατά πόσο αυτά βοηθούν τον σπουδαστή να αποκτήσει άρτια μεθοδολογία.

Επιλογή μεταξύ 4 ενοτήτων εξειδίκευσης
Στις ενότητες εξειδίκευσης, το πρόγραμμα προσφέρει δυνατότητα επιλογής δύο ενοτήτων από σύνολο τεσσάρων, που καλύπτουν ευρύ φάσμα επιστημών.

Ποικιλία κειμένων, με κλιμακούμενη δυσκολία
Σε κάθε ενότητα, τα κείμενα που καλείται να μεταφράσει ο σπουδαστής καλύπτουν ποικιλία πηγών και επιπέδων εξειδίκευσης, ώστε να διασφαλίζεται η πληρέστερη κάλυψη κάθε θεματικού τομέα.

Συνεχής επικοινωνία με τους καθηγητές
Η επικοινωνία μεταξύ σπουδαστή και καθηγητή είναι συχνή και γίνεται είτε μέσω της πλατφόρμας Edmodo είτε μέσω των εφαρμογών τηλεδιάσκεψης Skype ή Zoom. Στο πρόγραμμά μας, οι καθηγητές έχουν όνομα, πρόσωπο και φωνή και δεν είναι αόρατοι, απρόσιτοι και ψυχροί διορθωτές.

Πιστοποίηση στο εργαλείο μεταφραστικού περιβάλλοντος Trados Studio 
Οι σπουδαστές του προγράμματος μπορούν να δώσουν εξετάσεις για να πιστοποιηθούν ως χρήστες του Trados Studio σε όλα τα επίπεδα (Getting Started, Intermediate, Advanced) καθώς και στη Διαχείριση Μεταφραστικού Έργου με χρήση του Trados Studio χωρίς να καταβάλουν εξέταστρα. Στους σπουδαστές παρέχεται όλο το απαραίτητο εκπαιδευτικό υλικό για την άρτια προετοιμασία τους για τις εξετάσεις. 

Προνομιακές εκπτώσεις σε σεμινάρια εξειδίκευσης
Οι απόφοιτοι του προγράμματος δικαιούνται έκπτωση 50% στα δίδακτρα των εξ αποστάσεως σεμιναρίων Υποτιτλισμός για Αρχάριους και Trados Studio Professional, εάν εγγραφούν σε αυτά έως και 12 μήνες μετά την αποφοίτησή τους από το πρόγραμμα. Επίσης δικαιούνται διά βίου έκπτωση 10% στα δίδακτρα όλων των υπόλοιπων σεμιναρίων της σχολής.

Ευρετήριο αριστούχων
Οι αριστούχοι του προγράμματος, εφόσον κάνουν έναρξη επαγγέλματος, εντάσσονται σε ειδικό ευρετήριο που κοινοποιείται σε μεταφραστικές εταιρείες, εταιρείες υποτιτλισμού, εκδοτικούς οίκους και άλλες εταιρείες που αναζητούν συνεργάτες μεταφραστές.

Ενημέρωση και υποστήριξη
Οι σπουδαστές και οι απόφοιτοι του προγράμματος γίνονται μέλη σε κλειστές διαδικτυακές κοινότητες, μέσα στις οποίες δικτυώνονται μεταξύ τους, μοιράζονται χρήσιμους γλωσσικούς πόρους, ενημερώνονται για θέσεις εργασίας και σημαντικά δρώμενα στον μεταφραστικό χώρο και υποστηρίζονται από τους καθηγητές τους.

Προνομιακές τιμές σε μεταφραστικά εργαλεία, λεξικά και βιβλία μεταφρασεολογίας
Οι σπουδαστές του προγράμματος αποκτούν δικαίωμα αγοράς γλωσσικών και μεταφραστικών εργαλείων με σημαντική έκπτωση. Ενδεικτικά αναφέρουμε τη δυνατότητα αγοράς ετήσιας άδειας του εργαλείου μεταφραστικού περιβάλλοντος Trados Studio σε προνομιακή τιμή, καθώς και τη δυνατότητα αγοράς με έκπτωση βιβλίων σχετικών με τις σπουδές τους από τα φυσικά βιβλιοπωλεία διάφορων εκδοτών με τη χρήση της Κάρτας Σπουδαστή.

Επαγγελματική καθοδήγηση
Όλοι οι απόφοιτοι του προγράμματος παρακολουθούν δωρεάν μέσω τηλεδιασκέψεων το σεμινάριο Επάγγελμα: Μεταφραστής (15 ώρες), το οποίο καλύπτει όλες τις πτυχές της οργάνωσης, της προώθησης και της δικτύωσης του ελεύθερου επαγγελματία.

 • info:

  ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ

  Το Ασύγχρονο Πρόγραμα Εκπαίδευσης Μεταφραστών εξ αποστάσεως προσφέρει ένα ασυναγώνιστο πακέτο προνομίων σε όσους και όσες επιθυμούν να σπουδάσουν το επάγγελμα του μεταφραστή. Για να το διαπιστώσετε, αρκεί να διαβάσετε τη λίστα με τα προνόμια και τα οφέλη που απολαμβάνουν οι σπουδαστές του:

  ΔΩΡΑ
  • Ετήσια συνδρομή στα γλωσσικά εργαλεία της Lexigram (όφελος €8).
  • Ετήσια συνδρομή στο Μεγάλο Ηλεκτρονικό Λεξικό Νεοελληνικής Γλώσσας Πατάκη (όφελος €5).

  ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ
  • Έκπτωση €200 σε όλες τις εγγραφές έως την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022 (ισχύει για όλους τους γλωσσικούς συνδυασμούς).
  • Εκπτώσεις σε λεξικά, γλωσσικά βοηθήματα και εγχειρίδια μεταφρασεολογίας από διάφορους εκδότες με την Κάρτα Σπουδαστή (προσφέρεται δωρεάν σε όλους τους σπουδαστές και ισχύει για αγορές στα φυσικά καταστήματα των εκδοτών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και όχι για online αγορές).
  • Ειδική έκπτωση 50% στα δίδακτρα των εξ αποστάσεως σεμιναρίων εξειδίκευσης Υποτιτλισμός για Αρχάριους και Trados Studio Professional για τους απόφοιτους του προγράμματος, εφόσον εγγραφούν σε αυτά έως και 12 μήνες μετά την αποφοίτησή τους (όφελος €150 και €170 αντίστοιχα).
  • Διά βίου έκπτωση 10% στα δίδακτρα όλων των υπόλοιπων σεμιναρίων εξειδίκευσης για τους απόφοιτους του προγράμματος.

  ΠΡΟΝΟΜΙΑ & ΟΦΕΛΗ
  • Δικαίωμα αγοράς ετήσιας άδειας του κορυφαίο εργαλείου μεταφραστικού περιβάλλοντος Trados Studio Freelance με έκπτωση 50% (όφελος €95).
  • Δωρεάν συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης του Trados Studio (επίπεδα Getting Started, Intermediate, Advanced και Project Management) (όφελος €200).
  • Δωρεάν συμμετοχή στις εξετάσεις διεθνούς πιστοποίησης στη διαχείριση ορολογίας με το Multiterm Desktop (όφελος €50).
  • Δωρεάν παρακολούθηση μέσω τηλεδιασκέψεων του σεμιναρίου επαγγελματικής καθοδήγησης «Επάγγελμα: Μεταφραστής», το οποίο καλύπτει όλες τις πτυχές της οργάνωσης, της προώθησης και της δικτύωσης του ελεύθερου επαγγελματία. (όφελος €130).
  • Δυνατότητα εγγραφής στο Ευρετήριο Αριστούχων (με βαθμό αποφοίτησης 18 και άνω), εφόσον κάνουν έναρξη επαγγέλματος.

  Για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 το συνολικό όφελος κάθε σπουδαστή από τα παραπάνω προνόμια υπερβαίνει τα €1.000!

  Κάντε την εγγραφή σας άμεσα και επωφεληθείτε κι εσείς!

 • ΕΝΑΡΞΗ ΕΠΟΜΕΝΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ::

  17 Οκτωβρίου 2022

  Δείτε τους άλλους γλωσσικούς συνδυασμούς:

 • ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ:
  • Οι σπουδαστές του Προγράμματος αποκτούν την Κάρτα Σπουδαστή, η οποία τους εξασφαλίζει σημαντικές εκπτώσεις σε λεξικά, γλωσσικά βοηθήματα και εγχειρίδια μεταφρασεολογίας.
  • Οι απόφοιτοι του προγράμματος εξασφαλίζουν προνομιακή έκπτωση 50% στα δίδακτρα των εξ αποστάσεως σεμιναρίων εξειδίκευσης Υποτιτλισμός για Αρχάριους και Trados Studio Professional!
  • Επικοινωνήστε με τη Γραμματεία για να ενημερωθείτε για τις κατηγορίες εκπτώσεων που προβλέπονται.
 • Facebook Image Translator's Training: Facebook Image Translator's Training

metaφραση Κέντρο Εκπαίδευσης Μεταφραστών - Bottom info

ΓΝΩΜΕΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ

 • Θεοδοσία Σαρδελή

  Νομικός, μεταφράστρια

  Με τη μετάφραση ήθελα πάντα να ασχοληθώ και να μάθω σε βάθος την επαγγελματική τεχνική της και ειδικά από μια γλώσσα όπως τα γερμανικά. Αναζητώντας ένα πρόγραμμα εξ αποστάσεως, βρήκα το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Μεταφραστών εξ αποστάσεως (Γερμανικά-Ελληνικά) στη meta|φραση και ενημερώθηκα με λεπτομέρεια και σε βάθος από την κα. Τριανταφυλλοπούλου. Οι προσδοκίες μου από το πρόγραμμα αυτό εκπληρώθηκαν στο ακέραιο.

  Συνεργάστηκα με διδάσκοντες που είναι επαγγελματίες με μεγάλη εμπειρία στον χώρο της μετάφρασης. Το πρόγραμμα παρέχει σε βάθος θεωρητική κατάρτιση και εξάσκηση σε ποικίλα κείμενα. Κατά την πρώτη ενότητα του προγράμματος, η καθηγήτριά μου Μαρία Μαντή με εισήγαγε με εξαιρετικό τρόπο και με καθοδήγησε με υπομονή στα πρώτα μου κείμενα και στους τρόπους και τις μεθόδους αντιμετώπισης των ιδιαιτεροτήτων τους. Όταν ήρθε η ώρα να επιλέξω εξειδίκευση, ασχολήθηκα με τη μετάφραση επιστημονικών και τεχνικών κειμένων και τη λογοτεχνική μετάφραση. Πολύ δύσκολοι τομείς και οι δύο, όμως χάρη στη μεγάλη εμπειρία των καθηγητριών μου, της Μαρίας Δουκάκη και της Γιώτας Λαγουδάκου, και την καθοδήγησή τους σε κάθε στάδιο του προγράμματος, μπόρεσα να ξεπεράσω τις δυσκολίες τους και να εξασκηθώ στη σωστή έρευνα και στις επαγγελματικές τεχνικές που απαιτούν οι τόσο δύσκολες αλλά και ενδιαφέρουσες αυτές ενότητες. Με μεγάλη ικανοποίηση έβλεπα την προσωπική μου βελτίωση στο τέλος της κάθε ενότητας. Συστήνω το πρόγραμμα ανεπιφύλακτα σε όποιον ενδιαφέρεται να αποκτήσει σωστά επαγγελματικά εργαλεία και γνώσεις σε βάθος από εξαιρετικούς επαγγελματίες πρόθυμους να μεταδώσουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους στον χώρο της μετάφρασης.

 • Ρουμπίνη Ζαρκάδη

  Μεταφράστρια

  Το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Μεταφραστών εξ Αποστάσεως στο γλωσσικό συνδυασμό Γερμανικά-Ελληνικά που ολοκλήρωσα στη meta|φραση, αποτέλεσε μία από τις πιο δημιουργικές και εποικοδομητικές περιόδους της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας. Στη meta|φραση διδάχτηκα τα θεωρητικά και πρακτικά εργαλεία, ώστε να προσεγγίζω τα κείμενα με τον απαιτούμενο επαγγελματισμό, χωρίς ωστόσο να χάνω τον ενθουσιασμό μού για τη διαδικασία της μετάφρασης. Για τους διδάσκοντες μπορώ πω μόνο τα καλύτερα, πρόκειται για συνεπείς επαγγελματίες μεταφραστές και καθηγητές μετάφρασης που είναι πρόθυμοι να μοιραστούν με τους μαθητές τους θεωρητικές γνώσεις και τεχνικές, προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο μεταφραστικό αποτέλεσμα. Το πιο σημαντικό όμως για μένα ήταν η παρακινητική τους διάθεση.

  Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους! Θα το ξανάκανα πάλι!

 • Χριστίνα Καμηλάρη

  Καθηγήτρια γερμανικών, μεταφράστρια

  Πριν από μερικούς μήνες ολοκλήρωσα το εξ' αποστάσεως Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Μεταφραστών στον γλωσσικό συνδυασμό Γερμανικά – Ελληνικά στη meta|φραση. Εργαζόμουν ήδη αρκετά χρόνια ως καθηγήτρια γερμανικών, όταν ένιωσα την ανάγκη να ασχοληθώ με κάτι καινούριο και να διευρύνω τους επαγγελματικούς, και όχι μόνο, ορίζοντές μου. Έβρισκα πάντα τον χώρο της μετάφρασης πολύ ενδιαφέροντα και δημιουργικό και είχα αναζητήσει και στο παρελθόν κάποιο εξ αποστάσεως πρόγραμμα, καθώς ζω εκτός Αττικής, χωρίς όμως να βρω κάποιο στα γερμανικά. Ένιωσα λοιπόν πολύ τυχερή, όταν είδα τη διαφήμιση του προγράμματος της meta|φρασης, πράγμα που επιβεβαιώθηκε στην πράξη!

  Το πρόγραμμα ήταν πολύ καλά σχεδιασμένο και δομημένο, με ποικιλία κειμένων και δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε διάφορες ενότητες εξειδίκευσης. Οι καθηγήτριές μου ήταν εξαιρετικές! Έμπειρες, καταρτισμένες και πάντα πρόθυμες να με βοηθήσουν και να με συμβουλεύσουν, ακόμα και μετά το πέρας του προγράμματος, όπως βέβαια και οι υπεύθυνοι της σχολής.

  Η meta|φραση μου άνοιξε έναν καινούριο κόσμο, μου έδωσε νέες δυνατότητες και κατά τη φοίτησή μου συνειδητοποίησα με τι θέλω να ασχοληθώ επαγγελματικά στο μέλλον. Τη συστήνω ανεπιφύλακτα σε όποιον ενδιαφέρεται για τον χώρο της μετάφρασης και όχι μόνο!

 • Κατερίνα Καφίδα

  Εκπαιδευτικός

  Η πρώτη μου επαφή με τη meta|φραση ήταν το 2004, όταν παρακολούθησα εκεί το σεμινάριο Υποτιτλισμού. Εντυπωσιάστηκα από το επίπεδο κατάρτισης και τον επαγγελματισμό των διδασκόντων και γι΄αυτό αποφάσισα να επιστρέψω στη meta|φραση για να παρακολουθήσω το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Μεταφραστών Εξ Αποστάσεως τρία χρόνια αργότερα.

  Ένα εξ αποστάσεως πρόγραμμα παρουσιάζει από τη φύση του πολλές προκλήσεις και είναι απαραίτητη η σωστή δόμησή του και ο άρτιος συντονισμός του για να υπάρξει καλό αποτέλεσμα. Αυτό ακριβώς έχει επιτύχει η meta|φραση στον σχεδιασμό του συγκεκριμένου προγράμματος.

  Είναι άψογα οργανωμένο και δομημένο, τόσο στο θεωρητικό όσο και στο πρακτικό μέρος του, και η επαφή με τους διδάσκοντες, αν και κυρίως διαδικτυακή, είναι απλά εντυπωσιακή. Βρίσκονται πάντα δίπλα στον εκπαιδευόμενο, έτοιμοι να βοηθήσουν, να εξηγήσουν και να λύσουν οποιαδήποτε απορία, με υπομονή, μεράκι και βαθιά γνώση του αντικειμένου τους.

  Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που δίνει τα κατάλληλα εφόδια και προετοιμάζει σε όλα τα επίπεδα τον μελλοντικό μεταφραστή, τόσο για το πρώτο σημαντικό βήμα όσο και για την μετέπειτα εξέλιξή του στον χώρο της μετάφρασης.