close menu

metaφραση Κέντρο Εκπαίδευσης Μεταφραστών - Header Section

Επιλεξτε γλωσσα

Ακολουθηστε μας

facebookyoutubelinkedin

diavioumathisi

metaφραση Κέντρο Εκπαίδευσης Μεταφραστών - Main Section

metaφραση Κέντρο Εκπαίδευσης Μεταφραστών - main_container_top info

metaφραση Κέντρο Εκπαίδευσης Μεταφραστών - Main Component

Distance_Learning_Seminar ΦΟΙΤΗΣΗ
 ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ
 ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΕΙΣ


Το Edmodo είναι ένα από τα πιο δημοφιλή παγκοσμίως εικονικά περιβάλλοντα διδασκαλίας και εκμάθησης, καθώς χρησιμοποιείται από 100 εκατομμύρια χρήστες (εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς) σε 400.000 σχολεία σε 190 χώρες, ενώ έχει υιοθετηθεί πλήρως και από δεκάδες πανεπιστήμια. Η χρήση του είναι απολύτως δωρεάν κι έτσι ένας καθηγητής ή ένα ολόκληρο εκπαιδευτήριο/σχολείο μπορεί να το δοκιμάσει χωρίς το ρίσκο της οικονομικής επένδυσης σε μια ακριβή πλατφόρμα.

Με το Edmodo μπορείτε να μεταφέρετε στο Διαδίκτυο όλα τα μαθήματά σας και να μεταβείτε από ένα μοντέλο διδασκαλίας στην τάξη σε ένα μοντέλο μικτής μάθησης (blended learning), σε ένα περιβάλλον με πολυάριθμες δυνατότητες: δημιουργία τάξης και χωρισμός τάξεων σε τμήματα, φόρουμ και βιβλιοθήκη για κάθε τάξη ή τμήμα, ανάρτηση σημειώσεων και εργασιών, δημιουργία κουίζ και δημοσκοπήσεων, online βαθμολόγιο και έλεγχος πορείας μαθητή από τον καθηγητή και από τους γονείς κάθε μαθητή, συνδιδασκαλία τμημάτων, απονομή επαίνων στους μαθητές, δικτύωση με συναδέλφους που διδάσκουν το ίδιο γνωστικό αντικείμενο και πολλά άλλα! Το δε γραφικό περιβάλλον του Edmodo θυμίζει πολύ αυτό του Facebook και έτσι οι περισσότεροι μαθητές νιώθουν αμέσως ότι τους είναι οικείο.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η εκπαίδευση των συμμετεχόντων στη χρήση του Edmodo, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιούν με ευχέρεια την πλατφόρμα για να δημιουργούν και να διαχειρίζονται τάξεις και τμήματα με βάση τις εκπαιδευτικές ανάγκες τους.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς μέσης εκπαίδευσης και καθηγητές ξένων γλωσσών, ιδιοκτήτες φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που επιθυμούν να εκπαιδεύσουν το προσωπικό τους στη χρήση του Edmodo, ώστε να αρχίσουν να το χρησιμοποιούν σε κάποιες από τις τάξεις τους.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να σας στείλουμε ενημερωτικό υλικό για το σεμινάριο.

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com

Δομή:

4 μαθήματα 2,5 ωρών (σύνολο 10 ώρες) + 1 δίωρο ατομικό συμβουλευτικό μάθημα για κάθε σπουδαστή.

Καλύπτονται τα εξής:

 • Εισαγωγή στα εικονικά περιβάλλοντα διδασκαλίας και εκμάθησης (VLE/LMS).
 • Εγγραφή εκπαιδευτικού / μαθητή / γονέα στο Edmodo.
 • Δημιουργία εταιρικής σελίδας και ορισμός διαχειριστή.
 • Δημιουργία τάξεων και τμημάτων και διαχείριση μελών.
 • Δημιουργία αναρτήσεων, κουίζ και δημοσκοπήσεων.
 • Δημιουργία αυτοματοποιημένων τεστ αξιολόγησης στις γλωσσικές δεξιότητες (ELA Snapshots).
 • Εμπλουτισμός βιβλιοθήκης και διαμοιρασμός πόρων.
 • Ανάθεση, αποστολή και διόρθωση εργασιών.
 • Διασύνδεση με το Google Drive και το Office365
 • Βαθμολόγιο και παρακολούθηση προόδου μαθητών.
 • Απονομή επαίνων σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.
 • Δημιουργία ημερολογίου τάξης.
 • Διαχείριση και αρχειοθέτηση τάξεων και τμημάτων.

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί πλούσιο συνοδευτικό υλικό για την καλύτερη αξιοποίηση του Edmodo.

Οι τηλεδιασκέψεις θα γίνονται κάθε Σάββατο, 15:30 – 18:00 μέσω Zoom και θα καταγράφονται. Με το πέρας κάθε μαθήματος, το βίντεο θα αποστέλλεται στους συμμετέχοντες, ώστε να μπορούν ανά πάσα στιγμή να ανατρέξουν σε αυτό καθώς θα προετοιμάζουν τάξεις και μαθήματα με δικό τους υλικό.

Το δίωρο ατομικό συμβουλευτικό μάθημα κάθε σπουδαστή θα ορίζεται μετά το πέρας του σεμιναρίου σε συνεννόηση με τον διδάσκοντα. Αντικείμενο αυτού του μαθήματος θα είναι η σχεδίαση ενός πλάνου προσφοράς online μαθημάτων μέσω του Edmodo και του Zoom και η επίλυση τεχνικών προβλημάτων.

Προϋποθέσεις εγγραφής:

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι δάσκαλοι, καθηγητές ή εκπαιδευτές και να έχουν στοιχειώδεις γνώσεις διαχείρισης αρχείων και φακέλων καθώς και χρήσης των εφαρμογών του Διαδικτύου. 

Edmodo Training

Εκπαίδευση των καθηγητών των ΚΞΓ ΒΥΡΩΝ και CELL.

 

siountrischooltutors

Εκπαίδευση των καθηγητριών του ΚΞΓ SiountriSchool.

 


Λίγα λόγια για τον εισηγητή

Vasilis BabourisΟ Βασίλης Μπαμπούρης σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι κάτοχος του MSc e-Learning (with Distinction) του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου και του Diploma in Translation του Chartered Institute of Linguists. Έχει μετεκπαιδευτεί σε θέματα μεταφραστικών και εκπαιδευτικών τεχνολογιών στα πανεπιστήμια της Γρανάδας, της Μασσαλίας, της Γάνδης και του Βοσπόρου. Εργάζεται ως επαγγελματίας μεταφραστής από το 1991 και ως καθηγητής Μετάφρασης από το 1993. Συνεργάστηκε με το Πανεπιστήμιο της Γάνδης ως εισηγητής στο σεμινάριο "New Media and Web 2.0 Tools for Tutors", το οποίο σχεδίασε στο πλαίσιο των προγραμμάτων Comenius και Grundtvig. Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Μεταφραστών και της Ελληνικής Εταιρείας Μεταφρασεολογίας. Εργάζεται επίσης ως εκπαιδευτικός τεχνολόγος, επιμελητής κειμένων, συγγραφέας και σύμβουλος εκδοτικών οίκων. Έχει εκπαιδεύσει το διδακτικό προσωπικό πολλών εκπαιδευτηρίων (Αμερικανική Γεωργική Σχολή, Ελληνογερμανική Αγωγή, Siountri School, Γλωσσομάθεια, QLS Group of Language Schools, ΚΞΓ Δαβανέλλος κ.ά.).

 • ΕΝΑΡΞΗ ΕΠΟΜΕΝΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ::

  TBA

 • ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ:
  • Μετά το πέρας των μαθημάτων, οι απόφοιτοι όλων των σεμιναρίων εκπαιδευτικής τεχνολογίας της σχολής μας συμμετέχουν σε ειδική διαδικτυακή κοινότητα, στην οποία ανταλλάσσουν ιδέες για τη χρήση τεχνολογικών εργαλείων στην εκπαίδευση, μοιράζονται χρήσιμους πόρους και ενημερώνονται για συνέδρια και σχετικές εκδηλώσεις.
 • Facebook Image Translator's Training: Facebook Image Translator's Training

metaφραση Κέντρο Εκπαίδευσης Μεταφραστών - Bottom info

ΓΝΩΜΕΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ

 • Άκης Δαβανέλλος

  ΜΑ (ELT), Ιδιοκτήτης ΚΞΓ, Εκπαιδευτής καθηγητών, Συγγραφέας

  Είμαι στον χώρο της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης επί 30 χρόνια και οι πρόσφατες καταστάσεις της πανδημίας γέννησαν την ανάγκη της εκπαίδευσης μου στη πλατφόρμα Edmodo. Χωρίς δεύτερη σκέψη απευθύνθηκα στη meta|φραση, γνωρίζοντας το έργο που έχουν προσφέρει στον χώρο. Η ανταπόκριση υπήρξε άμεση και η προσέγγιση αυτό που ζητάει κάθε μαθητευόμενος. Επαγγελματικότητα, αποτελεσματικότητα σε φιλικό περιβάλλον με διάθεση συνεργασίας, τεχνογνωσία και εστίαση στις ανάγκες του μαθητή. Τώρα που το σεμινάριο έχει τελειώσει και έχουν μπει σε εφαρμογή οι γνώσεις που αποκόμισα από αυτό, μπορώ να αξιολογήσω και το έργο που μου προσφέρθηκε. Μπορώ λοιπόν να συστήσω ανεπιφύλακτα τη meta|φραση ως έναν σοβαρό, επαγγελματικό οργανισμό που ενδιαφέρεται για τις ανάγκες των σπουδαστών ακόμη και μετά το τέλος του σεμιναρίου που έχουν παρακολουθήσει.

 • Μαρία Ντάβου

  Διευθύντρια του Κέντρου Ξένων Γλωσσών Glossomatheia

  Αποφάσισα να παρακολουθήσω το σεμινάριο Νew Media & Web 2.0 Tools for Tutors στη meta|φραση από προσωπικό ενδιαφέρον, βασισμένη και στην εξαιρετική φήμη του χώρου αυτού. Από τα πρώτα κιόλας μαθήματα με τον Βασίλη Μπαμπούρη εκτίμησα την πρακτικότητα των εργαλείων που μας δίδασκε, την προσαρμογή τους για τους δικούς μας παιδαγωγικούς στόχους αλλά και τη μεταδοτικότητα του ίδιου προσωπικά. Έμαθα τόσο πολλά χρήσιμα πράγματα μαζί του που αποφάσισα να διοργανώσω training για τους εργαζόμενους στο δικό μου σχολείο με δάσκαλο τον Βασίλη. Επικεντρωθήκαμε στα 2-3 πιο χρησιμα εργαλεία του σεμιναρίου και μας εκπαιδευσε σε αυτά με κέφι και επαγγελματισμό!

 • Ιωάννα Σκαρλίγκου

  Κέντρο Ξένων Γλωσσών ΒΥΡΩΝ
  Ιδιοκτήτρια ΚΞΓ και καθηγήτρια αγγλικών

  Το σεμινάριο Νέα Μέσα και Εργαλεία Web 2.0 για Εκπαιδευτικούς που παρακολούθησα την άνοιξη του 2013 ήταν μια εμπειρία που άνοιξε τους ορίζοντές μου. Μου γνώρισε εργαλεία που προωθούν τη μάθηση στην σύγχρονη εποχή, με έκανε να σκεφτώ διαφορετικά ως προς τον τρόπο που αντιμετωπίζω τη διδασκαλία και το σημαντικότερο με εξοικείωσε με έναν τρόπο σκέψης 2.0 που είναι νομίζω ο μελλοντικός δρόμος που έχει ήδη αρχίσει. Ευχαριστώ τον Βασίλη για την υπομονή του και τον δομημένο τρόπο διδασκαλίας του.

 • Τάσος Μπάρμπας

  Διευθυντής Προσχολικής και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
  Όμιλος Σχολείων Βιωματικής Μάθησης Θεσσαλονίκης στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή

  Γνώρισα τον Βασίλη Μπαμπούρη ως εκπαιδευτή στο Βέλγιο το 2011, το οποίο είχα επισκεφθεί για δική μου επιμόρφωση στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογικών εργαλείων πληροφορίας και επικοινωνίας στην εκπαίδευση, με τη χρηματοδότηση ευρωπαϊκού προγράμματος.

  Η εμπειρία αυτή υπήρξε θεωρώ καθοριστική, γιατί εκπαιδεύτηκα πάνω σε εργαλεία τα οποία οργάνωσαν κατά πολύ το σημερινό τρόπο σκέψης μου για τη χρησιμότητά τους στην εκπαίδευση και τους ποικίλους τρόπους ενσωμάτωσής τους στη διδακτική πράξη.

  Όταν αργότερα, το 2013, ανέλαβα τον εκπαιδευτικό σχεδιασμό του νέου Δημοτικού Σχολείου στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή, ο Βασίλης Μπαμπούρης υπήρξε από τις πρώτες επιλογές μας στο σχεδιασμό επιμόρφωσης και επαγγελματικής ανάπτυξης όλου του εκπαιδευτικού προσωπικού μας.

  H λεπτομερής προετοιμασία του πριν από κάθε σεμινάριο, η μεταδοτικότητά του, η δημιουργία κλίματος συνεργατικότητας μεταξύ των εκπαιδευτικών, η στοχευμένη παρουσίαση των δυνατοτήτων κάθε τεχνολογικού εργαλείου σύμφωνα με τις ανάγκες των δικών μας εκπαιδευτικών προγραμμάτων, ενθουσίασε, ενθάρρυνε και τελικά οδήγησε όλους τους συμμετέχοντες στην ουσιαστική αξιοποίηση όλων όσων διδάχθηκαν στην καθημερινή τους σχολική πράξη.

  Σημαντικό, τέλος, η συνεχή ανατροφοδότηση των εκπαιδευτικών μας από τον ίδιο, όχι μόνο σε ερωτήματα που φυσιολογικά προκύπτουν από τους διαφορετικούς τρόπους ενσωμάτωσης των διαφόρων εργαλείων, αλλά και σε νέες προτάσεις που οδηγούν σταδιακά σε νέα επιμορφωτικά σεμινάρια μαζί του. Για τα οποία πάντα ανυπομονούμε και πάντοτε αξιοποιούμε στον μέγιστο βαθμό.