close menu

metafrasi.intranet - Header Section

Επιλεξτε γλωσσα

Ακολουθηστε μας

facebookyoutubelinkedinwp

diavioumathisi

metafrasi.intranet - Main Section

metafrasi.intranet - main_container_top info

metafrasi.intranet - Main Component

Το Edmodo είναι ένα από τα πιο δημοφιλή παγκοσμίως εικονικά περιβάλλοντα διδασκαλίας και εκμάθησης, καθώς χρησιμοποιείται από τουλάχιστον 20 εκατομμύρια καθηγητές και μαθητές, ενώ έχει υιοθετηθεί πλήρως από εκατοντάδες σχολεία και πανεπιστήμια.

Με το Edmodo μπορείτε να μεταφέρετε στο Διαδίκτυο όλα τα μαθήματά σας και να μεταβείτε από ένα μοντέλο διδασκαλίας στην τάξη σε ένα μοντέλο μεικτής εκμάθησης (blended learning), σε ένα περιβάλλον με πολυάριθμες δυνατότητες: δημιουργία τάξης και χωρισμός τάξεων σε τμήματα, φόρουμ και βιβλιοθήκη για κάθε τάξη ή τμήμα, ανάρτηση σημειώσεων και εργασιών, δημιουργία κουίζ και δημοσκοπήσεων, online βαθμολόγιο και έλεγχος πορείας μαθητή από τον καθηγητή και από τους γονείς κάθε μαθητή, συνδιδασκαλία τμημάτων, απονομή επαίνων στους μαθητές, δικτύωση με συναδέλφους που διδάσκουν το ίδιο γνωστικό αντικείμενο και πολλά άλλα! Το δε γραφικό περιβάλλον του Edmodo θυμίζει πολύ αυτό του Facebook και έτσι οι περισσότεροι μαθητές νιώθουν αμέσως ότι τους είναι οικείο.

Τέλος, η χρήση του Edmodo είναι απολύτως δωρεάν κι έτσι ένας καθηγητής ή ένα ολόκληρο εκπαιδευτήριο/σχολείο μπορεί να το δοκιμάσει χωρίς το ρίσκο της οικονομικής επένδυσης σε μια ακριβή πλατφόρμα.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η εκπαίδευση των συμμετεχόντων στη χρήση του Edmodo, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιούν με ευχέρεια την πλατφόρμα για να δημιουργούν και να διαχειρίζονται τάξεις και τμήματα με βάση τις εκπαιδευτικές ανάγκες τους.

Το σεμινάριο απευθύνεται κυρίως σε ιδιοκτήτες φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που επιθυμούν να εκπαιδεύσουν το προσωπικό τους στη χρήση του Edmodo, ώστε να αρχίσουν να το χρησιμοποιούν σε κάποιες από τις τάξεις τους.

Δομή:

Δύο τετράωρα μαθήματα (η ημέρα και η ώρα καθορίζονται κατόπιν συνεννόησης).

Καλύπτονται τα εξής:

 • Εισαγωγή στα εικονικά περιβάλλοντα διδασκαλίας και εκμάθησης (VLE) .
 • Εγγραφή εκπαιδευτικού / μαθητή / γονέα στο Edmodo.
 • Παρακολούθηση εκπαιδευτικών κοινοτήτων.
 • Δημιουργία τάξεων και τμημάτων και διαχείριση μελών.
 • Δημιουργία σημειώσεων, ειδοποιήσεων, κουίζ και δημοσκοπήσεων.
 • Δημιουργία αυτοματοποιημένων τεστ αξιολόγησης στις γλωσσικές δεξιότητες (ELA Snapshots).
 • Αποστολή και διόρθωση εργασιών.
 • Βαθμολόγιο και παρακολούθηση προόδου μαθητών.
 • Απονομή επαίνων σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.
 • Δημιουργία ημερολογίου τάξης.
 • Διαχείριση και αρχειοθέτηση τάξεων και τμημάτων.

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί πλούσιο συνοδευτικό υλικό για την καλύτερη αξιοποίηση του Edmodo.

Edmodo Training

Εκπαίδευση των καθηγητών των ΚΞΓ ΒΥΡΩΝ και CELL.

Προϋποθέσεις εγγραφής:

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι δάσκαλοι, καθηγητές ή εκπαιδευτές και να έχουν στοιχειώδεις γνώσεις διαχείρισης αρχείων και φακέλων καθώς και χρήσης των εφαρμογών του Διαδικτύου. 


Λίγα λόγια για τον εισηγητή

Vasilis BabourisΟ Βασίλης Μπαμπούρης σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι κάτοχος του MSc e-Learning (with Distinction) του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου και του Diploma in Translation του Chartered Institute of Linguists. Έχει μετεκπαιδευτεί σε θέματα μεταφραστικών και εκπαιδευτικών τεχνολογιών στα πανεπιστήμια της Γρανάδας, της Μασσαλίας, της Γάνδης και του Βοσπόρου. Εργάζεται ως επαγγελματίας μεταφραστής από το 1991 και ως καθηγητής Μετάφρασης από το 1993. Συνεργάστηκε με το Πανεπιστήμιο της Γάνδης ως εισηγητής στο σεμινάριο "New Media and Web 2.0 Tools for Tutors", το οποίο σχεδίασε στο πλαίσιο των προγραμμάτων Comenius και Grundtvig. Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Μεταφραστών και της Ελληνικής Εταιρείας Μεταφρασεολογίας. Εργάζεται επίσης ως εκπαιδευτικός τεχνολόγος, επιμελητής κειμένων, συγγραφέας και σύμβουλος εκδοτικών οίκων.

 • ΕΝΑΡΞΗ ΕΠΟΜΕΝΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ::

  Κατόπιν συνεννόησης με το ενδιαφερόμενο σχολείο, ΚΞΓ ή εκπαιδευτήριο. Επικοινωνήστε με τη Γραμματεία για να ορίσετε ένα ενημερωτικό ραντεβού.

 • ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ:
  • Μετά το πέρας των μαθημάτων, οι απόφοιτοι όλων των σεμιναρίων εκπαιδευτικής τεχνολογίας της σχολής μας συμμετέχουν σε ειδική διαδικτυακή κοινότητα, στην οποία ανταλλάσσουν ιδέες για τη χρήση τεχνολογικών εργαλείων στην εκπαίδευση, μοιράζονται χρήσιμους πόρους και ενημερώνονται για συνέδρια και σχετικές εκδηλώσεις.

metafrasi.intranet - Bottom info

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να σας στείλουμε ενημερωτικό υλικό για το σεμινάριο.

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com

ΓΝΩΜΕΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ

 • Γιώργος Παναγιώτου

  ΚΞΓ my School, Πειραιάς
  Αγγλικά- Γαλλικά

  Η γνώμη μου είναι ότι αυτό το σεμινάριο μπορεί να είναι το εφαλτήριο για μια νέα οπτική των μεθόδων διδασκαλίας μας, πιο εναρμονισμένη με τις νέες τεχνολογίες. Δε θα ισχυρισθώ ότι από μόνο του είναι αρκετό. Για να έχει αποτέλεσμα θα πρέπει τώρα που τελείωσε να επενδύσουμε άλλες τόσες -αν όχι περισσότερες- ώρες ώστε να ξεκαθαρίσουμε και να δουλέψουμε πάνω στα εργαλεία που ταιριάζουν στον καθένα τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Ένα είναι σίγουρο. Το σεμινάριο δίνει ευκαιρίες σε όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν εξοικείωση με νέα τεχνολογικά μέσα. Ο εκπαιδευτής είναι εκεί, πρόθυμος να βοηθήσει και να αντιμετωπίσει με χιούμορ και υπομονή τις όποιες δυσκολίες προκύψουν, όντας παράλληλα ευέλικτος ώστε να προσαρμόζεται στους ρυθμούς των σπουδαστών. Αν τώρα οι σπουδαστές τυγχάνουν καλοί συνάδελφοι όπως στη δική μου περίπτωση, τόσο το καλύτερο!

  Και πάλι ευχαριστούμε, Βασίλη!

 • Ιωάννα Σκαρλίγκου

  Κέντρο Ξένων Γλωσσών ΒΥΡΩΝ
  Ιδιοκτήτρια ΚΞΓ και καθηγήτρια αγγλικών

  Το σεμινάριο Νέα Μέσα και Εργαλεία Web 2.0 για Εκπαιδευτικούς που παρακολούθησα την άνοιξη του 2013 ήταν μια εμπειρία που άνοιξε τους ορίζοντές μου. Μου γνώρισε εργαλεία που προωθούν τη μάθηση στην σύγχρονη εποχή, με έκανε να σκεφτώ διαφορετικά ως προς τον τρόπο που αντιμετωπίζω τη διδασκαλία και το σημαντικότερο με εξοικείωσε με έναν τρόπο σκέψης 2.0 που είναι νομίζω ο μελλοντικός δρόμος που έχει ήδη αρχίσει. Ευχαριστώ τον Βασίλη για την υπομονή του και τον δομημένο τρόπο διδασκαλίας του.

 • Μαρία Κότσαρη

  Ιδιαίτερα μαθήματα / Διδασκαλία σε φροντιστήρια
  Καθηγήτρια Αγγλικών

  Δηλώνοντας συμμετοχή στο σεμινάριο αυτό, ήμουνα από την αρχή ενθουσιασμένη που για αλλαγή θα έπαιζα τον ρόλο του μαθητή. Επίσης, γνώρισα άτομα μορφωμένα, πολύ ενδιαφέροντα και σχετικά με το αντικείμενό μου και είχα πολλά να συζητήσω μαζί τους και να μάθω από αυτούς (συμπεριλαμβανομένου και του εκπαιδευτή μας).

  Το μάθημα γίνοταν σε έναν πολύ ωραίο χώρο, δίπλα στο Μετρό. Το κλίμα ήταν ωραίο και χαλαρό, με τον απαραίτητο σεβασμό προς εμάς τους εκπαιδευόμενους. Μάθαμε πολλά πράγματα σχετικά με εργαλεία και μέσα που μπορούν να δώσουν άλλη διάσταση στο μάθημά μας και στην σχέση μας με τους μαθητές. Στο δικό μας επάγγελμα δεν γίνεται να μένουμε πίσω στις εξελίξεις. Παρότι ήμουν σχετική με κάποια εργαλεία, όπως το ιστολόγιο, έμαθα πολύ περισσότερα, καθώς εμβαθύναμε αρκετά σε πολλές λεπτομέρειες. Ο Βασίλης ήταν πάντα διαθέσιμος να απαντήσει σε όλες μας τις απορίες και είναι ταλαντούχος εκπαιδευτής με υπομονή και γνώση πάνω στο αντικείμενο του.

  Έμαθα πάρα πολλά και στο μάθημα αλλά ακόμα και στις συζητήσεις που κάναμε και επίσης πέρασα πάρα πολύ ωραία. Τέλος, το σεμινάριο ήταν πολύ οικονομικό σε σχέση με παρόμοια στο είδος του.