close menu

metaφραση Κέντρο Εκπαίδευσης Μεταφραστών - Header Section

Επιλεξτε γλωσσα

Ακολουθηστε μας

facebookyoutubelinkedin

diavioumathisi

metaφραση Κέντρο Εκπαίδευσης Μεταφραστών - Main Section

metaφραση Κέντρο Εκπαίδευσης Μεταφραστών - main_container_top info

metaφραση Κέντρο Εκπαίδευσης Μεταφραστών - Main Component

Neo Monoetes header

Βασικό άξονα του προγράμματος σπουδών μας αποτελεί το δημοφιλές Σύγχρονο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Μεταφραστών Μονοετές+, το οποίο λειτουργεί επί 31 χρόνια και προσφέρεται στον γλωσσικό συνδυασμό Αγγλικά/Ελληνικά.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να σπουδάσουν την τέχνη και τις τεχνικές της Μετάφρασης ώστε να εργαστούν ως μεταφραστές, αλλά και σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν υψηλό επίπεδο χειρισμού της ελληνικής και της αγγλικής γλώσσας.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τη Γραμματεία (τηλ: 210.3629000) ώστε να κλείσετε ένα ενημερωτικό ραντεβού με έναν από τους Διευθυντές Σπουδών.

 


ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ (2022-2023)

Το Μονοετές+ προσφέρει ένα ασυναγώνιστο πακέτο προνομίων σε όσους και όσες επιθυμούν να σπουδάσουν το επάγγελμα του μεταφραστή. Για να το διαπιστώσετε, αρκεί να διαβάσετε τη λίστα με τα προνόμια και τα οφέλη που απολαμβάνουν οι σπουδαστές του:

ΔΩΡΑ
• Δωρεάν το βιβλίο Για να μην είμαστε χαμένοι στη μετάφραση: Πώς η γλώσσα διαμορφώνει τη ζωή μας και μεταμορφώνει τον κόσμο των Nataly Kelly και Jost Zetzsche (όφελος €15).

Δωρεάν 3 λεξικά από τις εκδόσεις Γλώσσημα & Βερχάιμ (όφελος €145)
• Ιατρική τεχνολογία & εξοπλισμός (Αγγλικά-Γερμανικά-Ελληνικά)
• Τηλεπικοινωνίες (Αγγλικά-Γερμανικά-Γαλλικά-Ελληνικά)
• Μηχανολογία (Αγγλικά-Γερμανικά-Γαλλικά-Ελληνικά)

ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ
• Έκπτωση €200 σε όλες τις εγγραφές έως την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022.
• Εκπτώσεις σε λεξικά, γλωσσικά βοηθήματα και εγχειρίδια μεταφρασεολογίας από διάφορους εκδότες με την Κάρτα Σπουδαστή (προσφέρεται δωρεάν σε όλους τους σπουδαστές).
• Έκπτωση 10% στα δίδακτρα όλων των σεμιναρίων εξειδίκευσης για τους απόφοιτους του προγράμματος.

ΠΡΟΝΟΜΙΑ & ΟΦΕΛΗ
• Δωρεάν 6μηνη άδεια του Trados Studio Freelance (όφελος €95).
• Δωρεάν συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης του Trados Studio (επίπεδα Getting Started, Intermediate, Advanced και Project Management) (όφελος €200).
• Δωρεάν συμμετοχή στις εξετάσεις διεθνούς πιστοποίησης στη διαχείριση ορολογίας με το Multiterm Desktop (όφελος €50).
• Δωρεάν 3ετής άδεια του Trados Studio Freelance για τους δύο καλύτερους σπουδαστές του ακαδημαϊκού έτους.
• Παρακολούθηση του σεμιναρίου επαγγελματικής καθοδήγησης «Επάγγελμα: Μεταφραστής» στο πλαίσιο του προγράμματος (όφελος €130).
• Δυνατότητα εγγραφής στο Ευρετήριο Αριστούχων (με βαθμό αποφοίτησης 18 και άνω).
• Δυνατότητα συμμετοχής στο Πρόγραμμα Μαθητείας (για τους αριστούχους των τμημάτων).

Για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 το συνολικό όφελος κάθε σπουδαστή από τα παραπάνω προνόμια είναι €845!

Κάντε την εγγραφή σας άμεσα και επωφεληθείτε κι εσείς!

 


ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι απόφοιτοί μας έχουν τις παρακάτω προοπτικές:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ
Οι δύο καλύτεροι σπουδαστές κάθε τμήματος έχουν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν τις γνώσεις τους και να αποκτήσουν επαγγελματική εμπειρία μέσα από το Πρόγραμμα Μαθητείας.

ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΑΡΙΣΤΟΥΧΩΝ
Οι αριστούχοι του προγράμματος, εφόσουν κάνουν έναρξη επαγγέλματος, εντάσσονται στο Ευρετήριο Αριστούχων, το οποίο κοινοποιείται σε μεταφραστικές εταιρείες, εταιρείες υποτιτλισμού, εκδοτικούς οίκους και άλλες εταιρείες που αναζητούν συνεργάτες μεταφραστές.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΩΝ
Οι απόφοιτοί μας εξειδικεύονται στους τομείς της προτίμησής τους και εκπαιδεύονται στη χρήση μεταφραστικών εργαλείων, παρακολουθώντας τα σεμινάρια εξειδίκευσης που προσφέρει η σχολή μας.

ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Οι απόφοιτοι, με εφόδιο την άρτια θεωρητική και πρακτική κατάρτιση που απέκτησαν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, μπορούν να κάνουν έναρξη επαγγέλματος ως μεταφραστές και να ενταχθούν στην αγορά εργασίας.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ
Οι σπουδαστές του Μονοετούς Προγράμματος Εκπαίδευσης Μεταφραστών πιστοποιούνται δωρεάν ως χρήστες του κορυφαίου εργαλείου μεταφραστικού περιβάλλοντος Τrados Studio Professional.

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ
Οι απόφοιτοί μας έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν στα μεταπτυχιακά προγράμματα που προσφέρουν τρία καταξιωμένα βρετανικά πανεπιστήμια (University of Surrey, University of Birmingham και University of Central London), εφόσον πληρούν τις λοιπές προϋποθέσεις εισαγωγής των πανεπιστημίων.

 • Facebook Image Translator's Training: Facebook Image Translator's Training

metaφραση Κέντρο Εκπαίδευσης Μεταφραστών - Bottom info

ΓΝΩΜΕΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ

 • Βάσω Πουλή

  CEO
  Εργοδότης: Commit Translation & Localization Services.

  Το μικρόβιο της μετάφρασης το απέκτησα αρχικά κατά τη φοίτησή μου στο Τμήμα Αγγλικής Φιλολογίας. Μετά την αποφοίτησή μου, έψαξα να βρω κάτι σχετικό με τη μετάφραση και έτσι επέλεξα τη meta|φραση.

  Πριν ακόμα σκεφτώ τη μετάφραση ως ενδεχόμενο επαγγελματικό προορισμό, κατά τη διάρκεια του Μονοετούς Προγράμματος Εκπαίδευσης Μεταφραστών μού άρεσε ιδιαίτερα η ποικιλία των διαφορετικών ειδών κειμένων με τα οποία ασχοληθήκαμε και η επιμονή στη λεπτομέρεια. Και τα δύο αποδείχτηκαν ιδιαίτερα χρήσιμα, όπως διαπίστωσα από τη μετέπειτα επαγγελματική πορεία μου, η οποία ξεκίνησε χάρη στο Πρόγραμμα Μαθητείας για τους αποφοίτους της σχολής.

  Κωνσταντίνα, Θάλεια και Βασίλη, ευχαριστώ.

 • Ματίνα Χατζηγιάννη

  Καθηγήτρια ξένων γλωσσών, μεταφράστρια, επιμελήτρια
  Ασκούμενη στην Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου

  Η εμπειρία μου από τη φοίτηση στη meta|φραση ήταν άκρως θετική. Ήταν ακριβώς αυτό που ζητούσα: μια πρακτική προσέγγιση της μετάφρασης.

  Στο πλαίσιο του Μονοετούς Προγράμματος Εκπαίδευσης Μεταφραστών μεταφράζαμε σε κάθε μάθημα. Τα κείμενα κάλυπταν πολλά γνωστικά αντικείμενα, πράγμα που με βοήθησε να καταλάβω ποιο είδος μετάφρασης πραγματικά με ενδιαφέρει.

  Λίγο καιρό μετά παρατηρώ πως δεν έχω ξεχάσει όσα διδάχτηκα και πως με βοηθούν πολύ στη δουλειά μου.

 • Βαγγέλης Κατσιφός

  Καθηγητής ξένων γλωσσών - μεταφραστής
  Εργοδότης: Εκδόσεις Perugia

  Αποφάσισα να παρακολουθήσω το Μονοετές Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Μεταφραστών ενώ ασκούσα ήδη το επάγγελμα του μεταφραστή, γιατί πιστεύω ότι οι σύγχρονες απαιτήσεις επιβάλλουν τη συνεχή επιμόρφωση των επαγγελματιών και τη διά βίου εκπαίδευση.

  Η επιλογή μου για το συγκεκριμένο πρόγραμμα στη σχολή meta|φραση αποδείχθηκε σωστή, καθώς απέκτησα νέες γνώσεις που μου ήταν απαραίτητες, ειδικά όσον αφορά στις νέες τεχνολογίες και στα μεταφραστικά εργαλεία. Το πιο σημαντικό κέρδος μου, όμως, είναι ότι, οι νέες γνώσεις που απέκτησα με βοήθησαν να αξιολογήσω και να βελτιώσω τις μεταφραστικές μου δεξιότητες.

  Επίσης, καθώς μέχρι τώρα η γλώσσα εργασίας μου ήταν αποκλειστικά τα ιταλικά, αυτή η μαθησιακή μου εμπειρία με βοήθησε να προσθέσω ακόμη μία γλώσσα εργασίας στο βιογραφικό μου, τα αγγλικά.

 • Χριστίνα Νικητοπούλου

  Μεταπτυχιακή φοιτήτρια (MA in Translation στο Πανεπιστήμιο του Surrey)
  Ασκούμενη μεταφράστρια στην Ευρωπαϊκή Ένωση

  Όταν ξεκίνησα το Μονοετές Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Μεταφραστών ήξερα απλώς ότι λάτρευα τις ξένες γλώσσες. Όταν ολοκλήρωσα το πρόγραμμα ήξερα ότι λάτρευα και τη μετάφραση.

  Ο κάθε καθηγητής, με το δικό του προσωπικό τρόπο και πολύ μεράκι, μας μετέδωσε τις πλούσιες γνώσεις και τη σημαντική εμπειρία του, προσφέροντας παράλληλα στήριξη και καθοδήγηση. Στη meta|φραση έμαθα πώς να προσεγγίζω μια ευρεία γκάμα κειμένων και να αντιμετωπίζω μεθοδικά τις μεταφραστικές τους δυσκολίες. Και τα δύο αυτά στοιχεία μού φάνηκαν εξαιρετικά χρήσιμα μετέπειτα, κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών μου σπουδών.

  Επίσης, μέσω της σχολής, πραγματοποίησα μαθητεία σε μεταφραστικό γραφείο, όπου μπόρεσα να χρησιμοποιήσω σε επαγγελματικό περιβάλλον τις γνώσεις που απέκτησα κατά τη διάρκεια της χρονιάς και να εξοικειωθώ με τα ευρωπαϊκά κείμενα.