close menu

metaφραση Κέντρο Εκπαίδευσης Μεταφραστών - Header Section

Επιλεξτε γλωσσα

Ακολουθηστε μας

facebookyoutubelinkedin

diavioumathisi

metaφραση Κέντρο Εκπαίδευσης Μεταφραστών - Main Section

metaφραση Κέντρο Εκπαίδευσης Μεταφραστών - main_container_top info

metaφραση Κέντρο Εκπαίδευσης Μεταφραστών - Main Component

Τρίτη, 06 Σεπτεμβρίου 2022 11:47

ΩΡΑ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΕΤΕ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ!

METAFRASI image ALFAVITA

Η μετάφραση είναι ένα από τα επαγγέλματα του μέλλοντος. Διαβάστε πώς και γιατί μπορεί να γίνει και δικό σας!


Αναζητάτε ένα ενδιαφέρον επάγγελμα με προοπτικές εξέλιξης; Αγαπάτε τις ξένες γλώσσες και θέλετε να αποτελούν τη βάση του επαγγέλματός σας; Σας άρεσε πάντα η μετάφραση και δεν έχετε βρει τρόπο να τη βάλετε στη ζωή σας; Ή μήπως ασχολείστε ερασιτεχνικά με αυτήν και δεν νιώθετε σίγουροι για τη δουλειά σας; Αν η απάντηση σε κάποιο από τα ερωτήματα είναι καταφατική, δείτε πόσους λόγους έχετε να σπουδάσετε μετάφραση και να αποκτήσετε ένα νέο επάγγελμα!

1. Θα αξιοποιήσετε τις γνώσεις σας στην ξένη γλώσσα, καθώς και τις σπουδές που πιθανόν έχετε κάνει σε άλλο αντικείμενο, το οποίο θα μπορεί να αποτελέσει τη βάση της μεταφραστικής σας εξειδίκευσης.

2. Θα γνωρίσετε τον μαγικό κόσμο της τέχνης και της επιστήμης της μετάφρασης και θα αποκτήσετε ένα επάγγελμα που θα αγαπάτε – σε έρευνες που έχουν γίνει, φαίνεται ότι οι μεταφραστές/άστριες αντλούν μεγάλη ικανοποίηση από την εργασία τους.

3. Θα έχετε πολλές επιλογές σε τομείς εξειδίκευσης: τεχνικά, λογοτεχνικά, ιατρικά, νομικά, τουριστικά, οικονομικά, ειδησεογραφικά κείμενα, κείμενα της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ.ά.

4. Θα έχετε εργασιακή ευελιξία: θα μπορείτε να εργάζεστε από το μέρος που θα επιλέξετε και τις ώρες που σας εξυπηρετούν περισσότερο. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, θα έχετε τη δυνατότητα να αποκτήσετε πελάτες όχι μόνο σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

5. Θα μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε τη μετάφραση ως εφαλτήριο για να επεκταθείτε σε άλλα γλωσσικά επαγγέλματα: στον υποτιτλισμό & τη μεταγλώττιση, τη διερμηνεία, την επιχώρια προσαρμογή ιστότοπων, εφαρμογών και βιντεοπαιχνιδιών, καθώς και την επιμέλεια κειμένων και τη λεξικογραφία.

Και πώς θα μπορέσετε να ασχοληθείτε με τη μετάφραση; Πρώτα απ’ όλα, δεν είναι απαραίτητο να έχετε φιλολογικό υπόβαθρο. Ναι μεν είναι σύνηθες αυτό, ωστόσο πολλοί επαγγελματίες προέρχονται από διαφορετικά πεδία σπουδών και μεταφράζουν κείμενα της ειδικότητάς τους. Το βέβαιο είναι ότι πρέπει να έχετε σωστή μεταφραστική εκπαίδευση, ώστε να αποκτήσετε τις απαιτούμενες δεξιότητες. Διαβάστε ποιες είναι αυτές οι δεξιότητες, όπως περιγράφονται στο «Προφίλ του μεταφραστή» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου επισημαίνεται ότι «η μετάφραση [στα όργανα της ΕΕ] κινείται με ταχείς ρυθμούς προς ένα περισσότερο ενισχυμένο και ευρύ ρόλο για επαγγελματίες που διαθέτουν υψηλό επίπεδο διαπολιτισμικών και γλωσσικών δεξιοτήτων». Το αφιέρωμα της Καθημερινής για τα επαγγέλματα του μέλλοντος, στα οποία οι ειδικοί συμπεριλαμβάνουν τη μετάφραση και τη διερμηνεία, θα σας βοηθήσει να αντιληφθείτε καλύτερα τις διεξόδους που ανοίγονται μπροστά σας.

Από την αρχή του 21ου αιώνα, η μετάφραση έχει σταθερά ανοδική πορεία διεθνώς, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της κοινωνίας της πληροφορίας, της ανθρώπινης επικοινωνίας και της παγκοσμιοποιημένης αγοράς. Μια έρευνα της εταιρείας Market Research Future δείχνει ότι η αγορά των μεταφραστικών υπηρεσιών σημείωσε αύξηση 40% τα χρόνια της πανδημίας. Όπως θα δείτε στο ενδιαφέρον άρθρο της εταιρείας παροχής υπηρεσιών μάρκετινγκ Maverick Group, είναι σημαντική η ζήτηση για μετάφραση στους τομείς της ιατρικής, της ψυχαγωγίας, των τεχνολογικών εφαρμογών και του εμπορίου. Και βάσει μίας ακόμη έρευνας, η αγορά οπτικοακουστικής μετάφρασης αναμένεται να σημειώσει περαιτέρω, σημαντική άνοδο έως το 2028. Παράλληλα, ο κλαδικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Slator σε πρόσφατο άρθρο του αναφέρει ότι παγκοσμίως συνεχίζει να σημειώνεται αύξηση στον δείκτη προσλήψεων στον κλάδο των γλωσσικών επαγγελμάτων!

Μήπως ήρθε, λοιπόν, η ώρα να σπουδάσετε Μετάφραση και να αποκτήσετε ένα επάγγελμα με προοπτική; To Kέντρο Εκπαίδευσης Μεταφραστών meta|φραση προσφέρει επί δεκαετίες δύο πλήρη προγράμματα εκπαίδευσης στον γλωσσικό συνδυασμό αγγλικά-ελληνικά:

* το Σύγχρονο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Μεταφραστών Μονοετές+ (διά ζώσης ή εξ αποστάσεως)
και
* το Ασύγχρονο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Μεταφραστών (εξ αποστάσεως).

Δείτε τις ιστοσελίδες των προγραμμάτων, κατεβάστε τον αναλυτικό οδηγό και καλέστε μας στο 210.3629000 για να σας κλείσουμε ένα ενημερωτικό ραντεβού. Είναι ώρα να γνωρίσετε τη μετάφραση, το επόμενό σας επάγγελμα!

  • Facebook Image:

metaφραση Κέντρο Εκπαίδευσης Μεταφραστών - Bottom info