close menu

metaφραση Κέντρο Εκπαίδευσης Μεταφραστών - Header Section

Επιλεξτε γλωσσα

Ακολουθηστε μας

facebookyoutubelinkedinwp

diavioumathisi

metaφραση Κέντρο Εκπαίδευσης Μεταφραστών - Main Section

metaφραση Κέντρο Εκπαίδευσης Μεταφραστών - main_container_top info

metaφραση Κέντρο Εκπαίδευσης Μεταφραστών - Main Component

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ MEMSOURCE CLOUD

Τα πλεονεκτήματα του Memsource Cloud είναι ποικίλα: αφενός, τα αρχεία –αλλά και όλο το υλικό που χρειάζεται για κάθε μεταφραστικό έργο– διατηρούνται στον διαδικτυακό τόπο του εργαλείου, χαρακτηριστικό που επιτρέπει την πρόσβαση και την εργασία από διαφορετικούς υπολογιστές χωρίς την ανάγκη μεταφοράς αρχείων και τον συγχρονισμό δεδομένων. Αφετέρου, με τη χρήση του Memsource Desktop Editor είναι δυνατή η συνέχιση του έργου ακόμα και χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι είναι δωρεάν η χρήση του Memsource Cloud για μικρά ατομικά έργα αλλά και για έργα που αναλαμβάνει ο μεταφραστής από εταιρείες που το χρησιμοποιούν.

Τα εργαλεία μεταφραστικού περιβάλλοντος είναι εφαρμογές που υποβοηθούν τον μεταφραστή στο έργο του, παρέχοντάς του τη δυνατότητα να αποθηκεύει μεταφρασμένα κείμενα σε ειδικές βάσεις δεδομένων (μεταφραστικές μνήμες), ώστε να μπορεί αυτόματα να ανακαλεί τμήματά τους για να τα χρησιμοποιήσει ξανά. Επίσης, του δίνουν τη δυνατότητα να φτιάχνει πολύγλωσσα ορολογικά γλωσσάρια (ορολογικές μνήμες) και να μεταφράζει πολλούς διαφορετικούς τύπους αρχείων (αρχεία Word, Excel, PowerPoint, ιστοσελίδες, αρχεία σελιδοποιητικών προγραμμάτων κ.ά.) σε περιβάλλον εργασίας ιδανικό για τις ανάγκες της μετάφρασης.

Ιδανικά για τη μετάφραση οικονομικών, νομικών και κοινοτικών εγγράφων, τεχνικών εγχειριδίων και πολλών άλλων τύπων κειμένων σε οποιονδήποτε γλωσσικό συνδυασμό, τα εργαλεία αυτά χρησιμοποιούνται από τα μεγαλύτερα μεταφραστικά γραφεία στον κόσμο και από δεκάδες χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, γιατί εγγυώνται ταχύτερη εργασία, μεγαλύτερη παραγωγικότητα και υψηλότερη ποιότητα μετάφρασης.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να σας στείλουμε ενημερωτικό υλικό για το σεμινάριο.

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com

ΣΚΟΠΟΣ

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η εκπαίδευση των συμμετεχόντων στη χρήση του Memsource Cloud, του κορυφαίου cloud-based εργαλείου μεταφραστικού περιβάλλοντος στον κόσμο. Τα cloud-based εργαλεία επιτρέπουν τη μετάφραση με τη χρήση ενός προγράμματος περιήγησης ιστοσελίδων (browser) από οποιονδήποτε τύπο υπολογιστή (Windows, Mac OS ή Linux) χωρίς την εγκατάσταση κάποιου λογισμικού.

 Το σεμινάριο απευθύνεται σε ελεύθερους επαγγελματίες μεταφραστές, σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια για να συνεργαστούν με μεταφραστικά γραφεία καθώς και σε λεξικογράφους, μεταφραστές και γλωσσολόγους που επιθυμούν να ασχοληθούν με θέματα διαχείρισης ορολογίας.

ΔΟΜΗ:

Τα μαθήματα διαρκούν 18 ώρες και προσφέρονται σε σεμινάριο τριών εβδομάδων με δύο 3ωρα μαθήματα την εβδομάδα. Για μεταφραστικές εταιρείες ή για ομάδες μεταφραστών, υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας ενός σεμιναρίου που θα εξυπηρετεί ειδικά τις ανάγκες των συμμετεχόντων.

ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ:

 • εισαγωγή στη θεωρία των μεταφραστικών μνημών
 • παρουσίαση και χρήση των βασικών χαρακτηριστικών του Memsource Cloud
 • δημιουργία και χρήση μεταφραστικών μνημών
 • δημιουργία και χρήση ηλεκτρονικών γλωσσαρίων
 • δημιουργία projects και jobs / χρήση μηχανικής μετάφρασης
 • χρήση Memsource Web Editor για μετάφραση κειμένων
 • χρήση Memsource Desktop Editor για μετάφραση κειμένων
 • μετάφραση διαφορετικών τύπων αρχείων (docx, .xlsx, .pptx, και .html)
 • έλεγχος ποιότητας μετάφρασης
 • παραλληλοποίηση κειμένων για δημιουργία μεταφραστικών μνημών
 • τεχνικές και κόλπα για αύξηση της παραγωγικότητας και επίλυση κοινών προβλημάτων.

Οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν στη χρήση των τελευταίων εκδόσεων των προγραμμάτων Memsource Cloud, Memsource Web Editor και Memsource Desktop Editor και θα λάβουν DVD με το πρόγραμμα Memsource Desktop Editor, χρήσιμους συνδέσμους προς τα εγχειρίδια χρήσης και άλλο εκπαιδευτικό οπτικοακουστικό υλικό για το Memsource Cloud καθώς και εξαιρετικά χρήσιμους γλωσσικούς πόρους (μεταφραστικές και ορολογικές μνήμες κ.ά.).

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν βασικές γνώσεις χρήσης προσωπικών υπολογιστών σε περιβάλλον Windows, διαχείρισης αρχείων και επεξεργασίας κειμένου.

 • ΕΝΑΡΞΗ ΕΠΟΜΕΝΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ::

  TBA

 • ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ:
  • Τα δίδακτρα μπορούν να καλυφθούν από το πρόγραμμα ΛΑΕΚ 0,24%!
  • Επικοινωνήστε με τη Γραμματεία για να ενημερωθείτε για τις κατηγορίες εκπτώσεων που προβλέπονται.
 • ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ:
  • To MemSource Cloud είναι συμβατό με όλα τα λειτουργικά συστήματα και δεν απαιτεί εγκατάσταση.
 • Facebook Image Translator's Training: Facebook Image Translator's Training

metaφραση Κέντρο Εκπαίδευσης Μεταφραστών - Bottom info