Εργαλεία διασφάλισης ποιότητας

εξ αποστάσεως, σύγχρονο σεμινάριο
έναρξη επόμενου τμήματος
13 Νοεμβρίου 2024
μαθήματα
Τετάρτη, 18:30 – 21:30
διάρκεια
6 εβδομάδες
φοίτηση
σύγχρονη
γλωσσικός συνδυασμός
Αγγλικά > Ελληνικά
διδάσκουν

Tα εργαλεία διασφάλισης ποιότητας χρησιμοποιούνται για την αυτοματοποίηση ποικίλων γλωσσικών, μεταφραστικών και ορολογικών ελέγχων και προσφέρουν στους μεταφραστές, τους επιμελητές και τους διορθωτές τη δυνατότητα να εκτελέσουν ταχύτατα και με ασφάλεια εκτενείς ποιοτικούς ελέγχους σε κάθε είδους κείμενο.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επιμελητές, διορθωτές και μεταφραστές που δουλεύουν με δίγλωσσα αρχεία και εργαλεία μεταφραστικού περιβάλλοντος. Στόχος του είναι αφενός η εκπαίδευση των συμμετεχόντων στη θεωρία και τις πολυάριθμες παραμέτρους του ποιοτικού ελέγχου και αφετέρου η εξάσκησή τους στη χρήση των τεσσάρων πιο δημοφιλών εργαλείων διασφάλισης ποιότητας.

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να σας στείλουμε ενημερωτικό υλικό για το σεμινάριο.

  Συναινώ στη διατήρηση των παραπάνω στοιχείων μου από τη meta|φραση, ώστε η σχολή να με ενημερώνει για σεμινάρια, προγράμματα, εκδηλώσεις κ.ά

  ΝαιΌχι

  Δομή

  Σύγχρονη, εξ αποστάσεως φοίτηση 6 εβδομάδων, με ένα 3ωρο μάθημα την εβδομάδα.

  Καλύπτονται τα εξής:

  Καλύπτονται τα εξής:

  • Θεωρία ποιοτικού ελέγχου.
  • Βασικές αρχές χρήσης ετικετών της γλώσσας HTML.
  • Πρότυπα διασφάλισης γλωσσικού ελέγχου και τυπολογία λαθών.
  • Μορφότυπα αρχείων προς έλεγχο στην τεχνική μετάφραση.
  • Παραμετροποίηση και χρήση βασικών εργαλείων διασφάλισης ποιότητας: Trados QA Checker, ApSIC Xbench, QA Distiller και Verifika.

   

  Πλατφόρμα διδασκαλίας

  Τα μαθήματα γίνονται μέσω της πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων Zoom, ενώ η ύλη αναρτάται σε ψηφιακή τάξη στην εκπαιδευτική πλατφόρμα Moodle.

  Λογισμικό

  Οι συμμετέχοντες θα έχουν στη διάθεσή τους λειτουργικές εκδόσεις όλων των εργαλείων καθ’ όλη τη διάρκεια του σεμιναρίου.

  Οικονομικά οφέλη

  • Ειδικές εκπτώσεις για κατηγορίες σπουδαστών. Επικοινωνήστε με τη Γραμματεία για να ενημερωθείτε σχετικά.
  • Δωρεάν 2μηνη άδεια Trados Studio (όφελος 35 €).
  • Δωρεάν εργαλεία διασφάλισης ποιότητας.
  • Στους συμμετέχοντες χορηγείται η Κάρτα Σπουδαστή, η οποία εξασφαλίζει σημαντικές εκπτώσεις σε λεξικά και βιβλία μεταφραστικού ενδιαφέροντος στα βιβλιοπωλεία αρκετών εκδοτών.


  Προϋποθέσεις εγγραφής

  Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες μεταφραστές και επιμελητές/διορθωτές, αλλά και σε απόφοιτους προγραμμάτων εκπαίδευσης μεταφραστών. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να διαθέτουν στοιχειώδεις μεταφραστικές γνώσεις, καθώς και εμπειρία χρήσης τουλάχιστον ενός εργαλείου μεταφραστικού περιβάλλοντος (κατά προτίμηση του Trados Studio).

  Οι αριστούχοι του σεμιναρίου εντάσσονται στο Ευρετήριο Αριστούχων!

  Οι αριστούχοι του σεμιναρίου, εφόσον κάνουν έναρξη επαγγέλματος, εντάσσονται σε ειδικό ευρετήριο που κοινοποιείται σε μεταφραστικές εταιρείες, εταιρείες υποτιτλισμού, εκδοτικούς οίκους και άλλες εταιρείες που αναζητούν συνεργάτες μεταφραστές ή επιμελητές/διορθωτές.