close menu

metaφραση Κέντρο Εκπαίδευσης Μεταφραστών - Header Section

Επιλεξτε γλωσσα

Ακολουθηστε μας

facebookyoutubelinkedin

diavioumathisi

metaφραση Κέντρο Εκπαίδευσης Μεταφραστών - Main Section

metaφραση Κέντρο Εκπαίδευσης Μεταφραστών - main_container_top info

metaφραση Κέντρο Εκπαίδευσης Μεταφραστών - Main Component

Distance_Learning_Seminar ΑΣΥΓΧΡΟΝΗ
 ΦΟΙΤΗΣΗ
 ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ


Απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να εκπαιδευτούν στις τεχνικές διόρθωσης και επιμέλειας γραπτού, ψηφιακού και σελιδοποιημένου κειμένου, με σκοπό να γίνουν επαγγελματίες διορθωτές και επιμελητές.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να σας στείλουμε ενημερωτικό υλικό για το σεμινάριο.

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com

Το σεμινάριο διαφέρει σε μεγάλο βαθμό από άλλα σχετικά σεμινάρια καθώς:

 • καλύπτει τη διόρθωση και την επιμέλεια ως διακριτές διαδικασίες τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο, ώστε να υπάρχει η απαιτούμενη εμβάθυνση σε καθεμία και επαρκής εκπαίδευση
 • παρουσιάζει τις διαφορές μεταξύ της επιμέλειας γραπτού ασελιδοποίητου κειμένου, σελιδοποιημένων τυπογραφικών δοκιμίων και ηλεκτρονικού κειμένου κι έτσι καλύπτει όλες τις περιπτώσεις έργων επιμέλειας που μπορεί να αναλάβει ένας επαγγελματίας
 • εκπαιδεύει στα εργαλεία και στις τεχνικές επιτάχυνσης και αυτοματοποίησης στην επιμέλεια και τη διόρθωση ψηφιακού κειμένου.

Διάρκεια:

14 εβδομάδες.

Καλύπτονται τα εξής:

 • ο ρόλος της διόρθωσης, της αναθεώρησης και της επιμέλειας
 • στάδια διόρθωσης και επιμέλειας
 • χρήση συμβόλων για την επισήμανση λαθών
 • βοηθήματα και ηλεκτρονικά εργαλεία του διορθωτή και του επιμελητή
 • τύποι λαθών και μεθοδολογία αντιμετώπισής τους
 • συχνά λάθη στη χρήση της ελληνικής
 • διόρθωση και επιμέλεια διαφορετικών ειδών κειμένου (ελληνικό, μεταφρασμένο, λογοτεχνικό, επιστημονικό)
 • διαφορές μεταξύ επιμέλειας τυπογραφικών δοκιμίων και ηλεκτρονικού κειμένου
 • πρακτική εξάσκηση με ασκήσεις διόρθωσης και επιμέλειας ελληνικών και μεταφρασμένων αποσπασμάτων
 • τεχνικές και εργαλεία ομαδοποίησης και αυτοματοποίησης διορθώσεων σε ψηφιακό κείμενο
 • αρχές επαγγελματικής δεοντολογίας
 • πρακτικές συμβουλές εισόδου στην αγορά εργασίας

Προϋποθέσεις εγγραφής:

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει:
α) να έχουν πτυχίο πανεπιστημιακής σχολής
β) να έχουν μητρική γλώσσα την ελληνική
γ) να γνωρίζουν καλά την Αγγλική [κάτοχοι πιστοποιητικού γλωσσομάθειας επιπέδου C1 (Κ.Π.Γ. Γ1, CΑE κ.ά.), φοιτητές ή απόφοιτοι Αγγλικής Φιλολογίας, φυσικοί ομιλητές της αγγλικής γλώσσας κ.λπ.]
δ) να διαμένουν εκτός των ορίων του νομού Αττικής ή να έχουν σοβαρούς ιατρικούς λόγους, που δεν τους επιτρέπουν να παρακολουθήσουν το αντίστοιχο σεμινάριο στις εγκαταστάσεις της σχολής.

Περίοδοι εγγραφών:

Οι εγγραφές στο πρόγραμμα γίνονται σε 2 περιόδους: Σεπτέμβριο-Οκτώβριο & Ιανουάριο-Φεβρουάριο.

 • ΕΝΑΡΞΗ ΕΠΟΜΕΝΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ::

  17 Οκτωβρίου 2022 (εξ αποστάσεως)

 • ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ:
  • Επικοινωνήστε με τη Γραμματεία για να ενημερωθείτε για τις κατηγορίες εκπτώσεων που προβλέπονται.
 • ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ:
  • Οι αριστούχοι του σεμιναρίου, εφόσον κάνουν έναρξη επαγγέλματος, εντάσσονται στο Ευρετήριο Αριστούχων, το οποίο κοινοποιείται σε μεταφραστικές εταιρείες, εταιρείες υποτιτλισμού, εκδοτικούς οίκους και άλλες εταιρείες που αναζητούν συνεργάτες επιμελητές.

 • Facebook Image Translator's Training: Facebook Image Translator's Training

metaφραση Κέντρο Εκπαίδευσης Μεταφραστών - Bottom info

ΓΝΩΜΕΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ

 • Μαρίνα Βασιλειάδου

  Επιμελήτρια και διορθώτρια κειμένων – φιλόλογος - θεατρολόγος

  Έχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές μου στην ελληνική φιλολογία και στη θεατρολογία, αναζητούσα ένα νέο πεδίο γνώσεων και ενασχόλησης. Κουβεντιάζοντας με μια φίλη, απόφοιτη της σχολής meta|φραση, έμαθα για τα σεμινάρια που υλοποιούν, κι άκουσα τα καλύτερα σχόλια για τους εκπαιδευτές και τις παρεχόμενες υπηρεσίες, τα οποία είμαι πλέον στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσω.

  Παρακολούθησα το εξ αποστάσεως σεμινάριο επιμέλειας και διόρθωσης γραπτού, ψηφιακού και σελιδοποιημένου κειμένου. Η λειτουργία της σχολής σε οργανωτικό επίπεδο είναι άρτια. Πριν από την έναρξη των μαθημάτων, και ακόμα και μετά το πέρας τους, οι υπεύθυνοι σπουδών καθώς και οι υπάλληλοι της γραμματείας, με ευγένεια και ειλικρινές ενδιαφέρον ήταν στη διάθεσή μου.

  Είχα την τύχη να συνεργαστώ με την κυρία Κατερίνη Κορώνη, ως επιβλέπουσα καθηγήτρια, αλλά είμαι βέβαιη ότι στο σύνολό του το εκπαιδευτικό προσωπικό είναι υψηλού επιπέδου. Η αξιαγάπητη διδάσκουσα, χαρισματική, με γνώσεις, μεταδοτικότητα και σπάνια ευγένεια, μου πρόσφερε γενναιόδωρα πολύτιμα γνωστικά εφόδια. Με ενθάρρυνε, με καθοδηγούσε, και απαντούσε στα ερωτήματά μου, χωρίς να είναι φειδωλή στο να μοιραστεί «μυστικά» του επαγγέλματος.

  Οι θεωρητικές σημειώσεις της σχολής ήταν σαφείς και περιεκτικές, και οι εβδομαδιαίες ασκήσεις διόρθωσης κι επιμέλειας κάλυπταν εύρος κειμενικών ειδών, όπως λογοτεχνικά, επιστημονικά και ειδησεογραφικά, παρέχοντάς μου τη δυνατότητα να εξασκηθώ και να αποκτήσω απαραίτητα εργαλεία για τις απαιτήσεις της μετέπειτα επαγγελματικής μου πορείας.

  Το ενδιαφέρον όμως της σχολής για τους σπουδαστές δεν περιορίζεται στο διάστημα φοίτησής τους, αλλά φροντίζει για την προώθησή τους στην αγορά εργασίας, έχοντας σε ισχύ ευρετήριο αριστούχων προσβάσιμο σε φορείς και εταιρείες που αναζητούν συνεργάτες. Έτσι, οι σπουδαστές γίνονται συνάδερφοι και συνοδοιπόροι.

  Σας ευχαριστώ!

 • Ελπίδα Γούναρη

  Μεταφράστρια, επιμελήτρια

  Παίρνοντας την απόφαση να μετατρέψω το κυριότερο χόμπι μου σε επάγγελμα, στάθηκα ιδιαίτερα τυχερή που επέλεξα τη meta|φραση για την εκπαίδευσή μου. Τα ευέλικτα προγράμματα εξ αποστάσεως που προσφέρει η σχολή -Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Μεταφραστών και Επιμέλειας και διόρθωσης γραπτού, ψηφιακού και σελιδοποιημένου κειμένου (εξ αποστάσεως)- είναι πραγματικός θησαυρός. Το υλικό προς μελέτη, ποικίλο, πλούσιο και πολύ ενδιαφέρον, βοηθά να περάσεις με γερά θεμέλια και μεθοδικότητα από τη θεωρία στην πράξη, ενώ το πλήθος υποστηρικτικών εργαλείων και χρήσιμων πληροφοριών που λαμβάνεις βοηθούν να χτίσεις σημαντική εργαλειοθήκη για την είσοδό σου στην αγορά εργασίας. Οι καθηγήτριες, με καλή διάθεση και την εγγύηση της πολύχρονης εμπειρίας στο χώρο, είναι δίπλα σου σε κάθε στάδιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας, αλλά και μετά την ολοκλήρωσή της, και πάντα πρόθυμες να επιλύσουν απορίες και να δώσουν τα φώτα τους σχετικά με τις πρακτικές που εφαρμόζονται στο χώρο. Κάθε λεπτό της εκπαίδευσης ήταν απόλαυση και ευχαριστώ πολύ για τις πολύτιμες γνώσεις με τις οποίες με εφοδιάσατε!

 • Βασιλική Μπότσου

  Καθηγήτρια Αγγλικών και μεταφράστρια.

  Έχοντας αποφοιτήσει από το Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΕΚΠΑ και έχοντας ολοκληρώσει μεταπτυχιακές σπουδές στη μετάφραση στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμινχαμ, επιθυμώ να εμπλουτίζω συνεχώς τις γνώσεις μου και να μαθαίνω νέα πράγματα πάνω στον μεταφραστικό και γλωσσικό κλάδο, γι’ αυτό και σκέφτηκα αμέσως το Κέντρο Εκπαίδευσης Μεταφραστών meta|φραση. Με το καταξιωμένο και έμπειρο διδακτικό προσωπικό που διαθέτει και την πολυετή εμπειρία του στην εκπαίδευση μεταφραστών, το κέντρο meta|φραση θεωρώ πως παρέχει όλα τα εφόδια για το επάγγελμα του μεταφραστή και εμβαθύνει σε πολλούς τομείς μέσω των σεμιναρίων εξειδίκευσης που προσφέρει. Ιδιαίτερα το γεγονός ότι υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης κάποιων σεμιναρίων εξ αποστάσεως το κάνει να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις.

  Συγκεκριμένα, όσον αφορά την πρόσφατη παρακολούθηση του σεμιναρίου Επιμέλειας και διόρθωσης γραπτού, ψηφιακού και σελιδοποιημένου κειμένου εξ αποστάσεως, είχα την τύχη να συνεργαστώ με την κ. Λένια Μαζαράκη, η οποία με την εμπειρία της, τις γνώσεις της και τον επαγγελματισμό της με βοήθησε να εξερευνήσω τον τομέα της Επιμέλειας και της Διόρθωσης. Η όλη οργάνωση και μεθοδολογία του σεμιναρίου έκανε τη φοίτησή μου ιδιαίτερα ευχάριστη. Καλύφθηκε μεταξύ άλλων μια ποικιλία κειμένων και είχαμε στη διάθεσή μας όλα τα απαραίτητα εργαλεία και το κατάλληλο υλικό, αλλά προπάντων εβδομαδιαία επικοινωνία και ανατροφοδότηση με σκοπό την πλήρη κατανόηση των επιμέρους θεμάτων.

  Επίσης, στο παρελθόν παρακολούθησα και το σεμινάριο Μετάφρασης Κόμικς, με καθηγητή τον κ. Βασίλη Μπαμπούρη, υπό την καθοδήγηση του οποίου είδα μια άλλη πλευρά της μετάφρασης, πιο δημιουργική. Καλύψαμε πολλά μεταφραστικά ζητήματα και είχαμε την απαραίτητη πρακτική εξάσκηση ώστε να εμβαθύνουμε σε αυτό το είδος. Επίσης, η άριστη οργάνωση και η διαδραστικότητα του σεμιναρίου διευκόλυνε την επικοινωνία μας και είναι και αυτός ένας από τους λόγους που προτείνω την παρακολούθηση αυτού του σεμιναρίου.

  Η φοίτησή μου στα σεμινάρια αυτά αποτέλεσε μια πολύ θετική εμπειρία για εμένα και τα συστήνω ανεπιφύλακτα. Σίγουρα πιστεύω πως η meta|φραση θα συμβάλει θετικά στη μετέπειτα επαγγελματική μου πορεία στον χώρο της μετάφρασης και εύχομαι να συνεχίσει τη λειτουργία της και το πολυετές έργο της με την ίδια επιτυχία όπως σήμερα.