Το επάγγελμα του μεταφραστή

Διαχρονικά η μετάφραση μας κινεί το ενδιαφέρον, είτε τη σκεφτούμε ως δημιουργική διαδικασία είτε την εξετάσουμε ως επαγγελματικό προσανατολισμό. Η γοητεία της πηγάζει από τις προκλήσεις με τις οποίες ερχόμαστε αντιμέτωποι στην προσπάθειά μας να μεταφέρουμε ένα κείμενο σε μιαν άλλη γλώσσα και κουλτούρα αλλά και από τις επαγγελματικές διεξόδους που μπορεί να μας εξασφαλίσει.

Ξέρουμε, όμως, τι πραγματικά σημαίνουν οι έννοιες «μετάφραση» και «μεταφραστής» στην εποχή μας;

Ακόμη κι όταν η απάντηση στο προηγούμενο ερώτημα είναι καταφατική, η πολυετής πείρα μας στην εκπαίδευση μεταφραστών μάς έχει δείξει ότι ο θαυμαστός κόσμος της μετάφρασης δεν μπορεί να γίνει εύκολα αντιληπτός. Αυτό ισχύει περισσότερο τις τελευταίες δεκαετίες, επειδή έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος στα μέσα και τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε, έχουν προστεθεί νέα είδη κειμένων ενώ έχει διευρυνθεί και διαφοροποιηθεί το κοινό στο οποίο απευθυνόμαστε.

Για να μπορέσετε να γνωρίσετε τη μετάφραση, διαμορφώσαμε αυτό το e-book, το οποίο δίνει απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα που θα ήθελε να θέσει όποιος ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με τη μεταφραστική πράξη. Πιστεύουμε πως θα το βρείτε ενδιαφέρον και κατατοπιστικό!

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να σας στείλουμε ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ το e-book "Το επάγγελμα του μεταφραστή".

  Συναινώ στη διατήρηση των παραπάνω στοιχείων μου από τη meta|φραση, ώστε η σχολή να με ενημερώνει για σεμινάρια, προγράμματα, εκδηλώσεις κ.ά

  ΝαιΌχι

  Ενημερωθείτε κάθε μήνα για όλα τα νεότερα σχετικά με το επάγγελμα του μεταφραστή!

  210.3629000
  [email protected]

  Ακαδημίας 52
  106 79, Αθήνα

  Ωράριο γραμματείας
  10:00 πμ - 8:00 μμ