Εύη Μπούρα

Αν και κατέχω πτυχίο Παιδαγωγικών και έχω εργαστεί για αρκετά έτη ως δασκάλα, η μεγάλη μου αγάπη και περιέργεια για τις ξένες γλώσσες με οδήγησε στην επιθυμία να αλλάξω κατεύθυνση. Έπειτα από αρκετή έρευνα κατέληξα στις σπουδές της μετάφρασης – και δεν το μετάνιωσα ούτε στιγμή. Μα, υπάρχει ωραιότερο επάγγελμα;
Από την πρώτη στιγμή που ήρθα σε επαφή με τη meta|φραση αντιλήφθηκα την οργάνωση, τον επαγγελματισμό και το κύρος της Σχολής, και την εμπιστεύτηκα απόλυτα. Το πρόγραμμα σπουδών είναι διαμορφωμένο προσεκτικά, εφοδιάζοντάς μας επιτυχώς για όλες τις προκλήσεις που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε ως επαγγελματίες μεταφραστές. Επίσης, τα κείμενα στα οποία κληθήκαμε να εργαστούμε είχαν πραγματικά μεγάλο εύρος και τεράστιο ενδιαφέρον. Ποτέ στη ζωή μου δεν έχω μελετήσει τόσο ευχάριστο (και προσεγμένο) υλικό! Στο σημείο αυτό αξίζει να τονίσω ότι οι καθηγήτριες με τις οποίες συνεργάστηκα ήταν εξαιρετικές σε όλα τα επίπεδα, παρείχαν ιδιαίτερη στήριξη και αποτελούν έμπνευση για εμένα. Παρόλο που παρακολούθησα το εξ αποστάσεως πρόγραμμα σπουδών, δεν είχα ποτέ την αίσθηση ότι η επικοινωνία μας ήταν απρόσωπη ή ότι στερήθηκα κάτι. Αντιθέτως, υπήρχε πάντα σταθερή επαφή, ουσιαστική ανατροφοδότηση και, το κυριότερο, ένα ζεστό και φιλικό κλίμα.
Πέπη, Ελίνα, Αθηνά, και Πόπη, σας ευχαριστώ για όλα!
Με την ολοκλήρωση των σπουδών μου παρακολούθησα το σεμινάριο Επάγγελμα: Μεταφραστής. Εάν κάποιος σκέφτεται να ασχοληθεί επαγγελματικά με τη μετάφραση, δεν πρέπει να το χάσει σε καμία περίπτωση! Πρόκειται για έναν πλήρη οδηγό που παρουσιάζει και αναλύει οτιδήποτε οφείλει να γνωρίζει ένας επαγγελματίας μεταφραστής – από την οργάνωση ενός γραφείου μέχρι τη φορολογία, τις αμοιβές, την προώθηση– και πολλά άλλα. Σίγουρα θα προτιμήσω τη meta|φραση για επιπλέον σεμινάρια, όπως η Μετάφραση Παιδικής Λογοτεχνίας και ο Υποτιτλισμός.
Κλείνοντας, είναι αξιέπαινη η προσπάθεια της Σχολής να προωθήσει και να αποκαταστήσει τους αποφοίτους της στην αγορά εργασίας, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς την ανασφάλεια που επικρατεί στην μέρες μας.
Σας ευχαριστώ όλους θερμά!

Ενημερωθείτε κάθε μήνα για όλα τα νεότερα σχετικά με το επάγγελμα του μεταφραστή!

210.3629000
[email protected]

Ακαδημίας 52
106 79, Αθήνα

Ωράριο γραμματείας
10:00 πμ - 8:00 μμ