Κάτια Σαμπαθιανάκη

Θα σας πάω πίσω στον χρόνο. Πριν από πολλά χρόνια (δεν αναγράφω ακριβή αριθμό για να μην εκτεθούμε) γνώρισα τον Βασίλη Μπαμπούρη σε μια μεζεδοσυνάντηση μεταφραστών κάπου στην Πλάκα και ανταλλάξαμε όμορφες κουβέντες και απόψεις για τον κλάδο. Έκτοτε οι δρόμοι χώρισαν, ένεκα οι επαγγελματικές υποχρεώσεις, όμως πάντα είχα υπόψη μου τα πολύ υψηλά πρότυπα ποιότητας που διαθέτει η meta|φραση καθώς και την εξαιρετική εικόνα που έχει δημιουργήσει στους συναδέλφους, στις Ενώσεις και στους πελάτες της μεταφραστικής αγοράς, τόσο ο ίδιος με τον χαρακτήρα του, όσο και το ανθρώπινο δυναμικό της σχολής.
Μετά από χρόνια υψηλών ταχυτήτων freelancing, αλλά και διάφορα εμπόδια, χρονίζουσες υποχρεώσεις, ειδικεύσεις σε άλλους χώρους και λοιπούς περιορισμούς, που ταλανίζουν την ενήλικη ζωή μας, έφτασε το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 όπου αποφάσισα ότι επιτέλους μου αξίζει να παρακολουθήσω το σεμινάριο Διαδοχικής Διερμηνείας, το οποίο διδάσκει η παλιά συμμαθήτρια, συμφοιτήτρια Ιονίου Πανεπιστημίου και συνάδελφος Κατερίνα Σαρατσιώτη. Και δεν έπεσα έξω!
Το σεμινάριο ήταν άρτια οργανωμένο, με τρόπο φιλικό μα πάνω από όλα αγχολυτικό. Ήταν εκείνη η ώρα της εβδομάδας που εξασφάλιζα για τον εαυτό μου (a little Me Time που λέμε και στο χωριό μου), μαθητεύοντας στην πρακτική τήρησης σημειώσεων, συμβόλων, ασκήσεων μνήμης και διερμηνείας. Αν και είχα μια σχετική εμπειρία από διερμηνεία συνοδείας στο παρελθόν, χάρη στον διδακτικό επαγγελματισμό της Κατερίνας κατάφερα να αφήσω για λίγο τον μεταφραστή που κατοικεί εντός μου (δική της διάγνωση!) και να δω τον προφορικό λόγο με τα μάτια ενός διερμηνέα.
Τέλος, πριν ολοκληρωθεί το σεμινάριο είχα την τιμή και την ευκαιρία να συνεργαστώ στο πλαίσιο διαδοχικής διερμηνείας με τον Διεθνή Οργανισμό Βιοπολιτικής (International Organization of Biopolitcs).
Το μήνυμα μου προς συναδέλφους, οιονεί διερμηνείς ή εραστές των γλωσσών: ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΤΟ!
meta|φραση, ευχαριστώ πολύ!

Ενημερωθείτε κάθε μήνα για όλα τα νεότερα σχετικά με το επάγγελμα του μεταφραστή!

210.3629000
[email protected]

Ακαδημίας 52
106 79, Αθήνα

Ωράριο γραμματείας
10:00 πμ - 8:00 μμ