Μαρία Κουιμτσίδου

Οι περισσότεροι όταν τελειώνουμε το πανεπιστήμιο είμαστε λίγο στα χαμένα και στον αέρα, γιατί δεν ξέρουμε τι ακολουθεί μετά και πώς να κάνουμε τα πρώτα μας βήματα στην αγορά εργασίας. Έτσι ακριβώς ένιωθα και εγώ. Ακριβώς τότε ήταν που είδα μια διαφήμιση της σχολής meta|φραση και αποφάσισα να το ψάξω παραπάνω. Και ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόμουν.

Ήθελα να αποκτήσω εμπειρία στο πρακτικό κομμάτι της μετάφρασης. Το Ασύγχρονο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Μεταφραστών που επέλεξα μου προσέφερε ακριβώς αυτό που έψαχνα. Η γραμματεία της σχολής ήταν πάντα στη διάθεσή μου να μου λύσει απορίες και να με βοηθήσει σε ό,τι χρειάστηκα.

Παρόλο που η φοίτησή μου ήταν εξ αποστάσεως, ένιωσα τις καθηγήτριές μου δίπλα μου σε όλες τις ενότητες. Με καθοδήγησαν και μου άνοιξαν έναν δρόμο που δεν ήξερα πως μπορούσα να ακολουθήσω.

Παρακολούθησα και το σεμινάριο επαγγελματικής καθοδήγησης, όπου λύθηκαν πολλές απορίες ως προς τα διαδικαστικά της έναρξης του επαγγέλματος. Τώρα πλέον ξέρω τι έχω να αντιμετωπίσω ως νέα μεταφράστρια και πώς να κινηθώ σε κάθε περίπτωση.

Ευχαριστώ πολύ τις καθηγήτριες, τη γραμματεία αλλά και την ίδια τη meta|φραση.

Ενημερωθείτε κάθε μήνα για όλα τα νεότερα σχετικά με το επάγγελμα του μεταφραστή!

210.3629000
[email protected]

Ακαδημίας 52
106 79, Αθήνα

Ωράριο γραμματείας
10:00 πμ - 8:00 μμ