Μαρίνα Βασιλειάδου

Έχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές μου στην ελληνική φιλολογία και στη θεατρολογία, αναζητούσα ένα νέο πεδίο γνώσεων και ενασχόλησης. Κουβεντιάζοντας με μια φίλη, απόφοιτη της σχολής meta|φραση, έμαθα για τα σεμινάρια που υλοποιούν, κι άκουσα τα καλύτερα σχόλια για τους εκπαιδευτές και τις παρεχόμενες υπηρεσίες, τα οποία είμαι πλέον στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσω.
Παρακολούθησα το σεμινάριο επιμέλειας και διόρθωσης γραπτού, ψηφιακού και σελιδοποιημένου κειμένου (ασύγχρονη φοίτηση). Η λειτουργία της σχολής σε οργανωτικό επίπεδο είναι άρτια. Πριν από την έναρξη των μαθημάτων, και ακόμα και μετά το πέρας τους, οι υπεύθυνοι σπουδών καθώς και οι υπάλληλοι της γραμματείας, με ευγένεια και ειλικρινές ενδιαφέρον ήταν στη διάθεσή μου.
Είχα την τύχη να συνεργαστώ με την κυρία Κατερίνη Κορώνη, ως επιβλέπουσα καθηγήτρια, αλλά είμαι βέβαιη ότι στο σύνολό του το εκπαιδευτικό προσωπικό είναι υψηλού επιπέδου. Η αξιαγάπητη διδάσκουσα, χαρισματική, με γνώσεις, μεταδοτικότητα και σπάνια ευγένεια, μου πρόσφερε γενναιόδωρα πολύτιμα γνωστικά εφόδια. Με ενθάρρυνε, με καθοδηγούσε, και απαντούσε στα ερωτήματά μου, χωρίς να είναι φειδωλή στο να μοιραστεί «μυστικά» του επαγγέλματος.
Οι θεωρητικές σημειώσεις της σχολής ήταν σαφείς και περιεκτικές, και οι εβδομαδιαίες ασκήσεις διόρθωσης κι επιμέλειας κάλυπταν εύρος κειμενικών ειδών, όπως λογοτεχνικά, επιστημονικά και ειδησεογραφικά, παρέχοντάς μου τη δυνατότητα να εξασκηθώ και να αποκτήσω απαραίτητα εργαλεία για τις απαιτήσεις της μετέπειτα επαγγελματικής μου πορείας.
Το ενδιαφέρον όμως της σχολής για τους σπουδαστές δεν περιορίζεται στο διάστημα φοίτησής τους, αλλά φροντίζει για την προώθησή τους στην αγορά εργασίας, έχοντας σε ισχύ ευρετήριο αριστούχων προσβάσιμο σε φορείς και εταιρείες που αναζητούν συνεργάτες. Έτσι, οι σπουδαστές γίνονται συνάδερφοι και συνοδοιπόροι.
Σας ευχαριστώ!

Ενημερωθείτε κάθε μήνα για όλα τα νεότερα σχετικά με το επάγγελμα του μεταφραστή!

210.3629000
[email protected]

Ακαδημίας 52
106 79, Αθήνα

Ωράριο γραμματείας
10:00 πμ - 8:00 μμ