Σοφία Κώττα Μπονέλ

Για πολλά χρόνια σκεφτόμουν να ασχοληθώ επαγγελματικά με τη μετάφραση, αλλά για διάφορους λόγους οι συνθήκες δεν ήταν ποτέ ευνοϊκές. Τελικά, πήρα την απόφαση και αναζητώντας στο διαδίκτυο προγράμματα εκπαίδευσης μεταφραστών βρήκα την ιστοσελίδα της meta|φραση. Αρκετά γρήγορα κατάλαβα πως ήταν η κατάλληλη σχολή για μένα, αφενός λόγω της ιδιαίτερα επαγγελματικής παρουσίας της στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφετέρου διότι διαμένω στο εξωτερικό και, για να μπορέσω να παρακολουθήσω ένα πρόγραμμα μετάφρασης προς τα ελληνικά, ήμουν αναγκασμένη να το κάνω εξ αποστάσεως, επιλογή την οποία προσέφερε η meta|φραση.
Παρακολούθησα, λοιπόν, το Ασύγχρονο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Μεταφραστών (Αγγλικά-Ελληνικά), το οποίο με εφοδίασε με πολύ γερές βάσεις για να ξεκινήσω την πορεία μου ως μεταφράστρια. Το υλικό των σπουδών μού φάνηκε πολύ καλά δομημένο, απλό και χωρίς πολυλογίες. Οι καθηγητές μου, η Πένυ, ο Αντώνης, η Φιόνα και ο Αργύρης, είναι όλοι τους εξαιρετικοί. Ήταν πάντα διαθέσιμοι να μου λύσουν οποιαδήποτε απορία, πάντα με το χαμόγελο και πάντα πρόθυμοι να μοιραστούν τις γνώσεις τους και να με στηρίξουν, να μου δώσουν κουράγιο και αυτοπεποίθηση, καθώς και χρήσιμες συμβουλές, για να μπορώ να βελτιώνομαι συνεχώς. Ιδιαίτερα προσιτή και ευγενική είναι και η διευθύντρια της σχολής, η Κωνσταντίνα.
Συνιστώ ανεπιφύλακτα τη meta|φραση σε όσους επιθυμούν να αρχίσουν τη σταδιοδρομία τους ως μεταφραστές, αλλά και σε όσους εργάζονται ήδη ως μεταφραστές και επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους και τις υπηρεσίες που παρέχουν (π.χ. επιμέλεια, υποτιτλισμός, κ.λπ.) ή να ασχοληθούν με νέους τομείς εξειδίκευσης, αφού η σχολή προσφέρει, εκτός από το πρόγραμμα εκπαίδευσης μεταφραστών, και πλήθος σεμιναρίων με ποικίλα αντικείμενα.

Ενημερωθείτε κάθε μήνα για όλα τα νεότερα σχετικά με το επάγγελμα του μεταφραστή!

210.3629000
[email protected]

Ακαδημίας 52
106 79, Αθήνα

Ωράριο γραμματείας
10:00 πμ - 8:00 μμ