Στέφανος Καράμπαλης

Η γνωριμία μου με τη σχολή meta|φραση έγινε το 2021 όταν παρακολούθησα το σεμινάριο εξειδίκευσης «Μετάφραση Κόμικς». Εκεί γνώρισα τον Βασίλη, έναν υπέροχο άνθρωπο και μεταδοτικότατο εκπαιδευτή που έμελλε, έναν χρόνο μετά, μέσω του Σύγχρονου Μονοετούς Προγράμματος Εκπαίδευσης Μεταφραστών (Αγγλικά-Ελληνικά), να αλλάξει ολόκληρη τη μεταφραστική μου φιλοσοφία και τη γνώμη που είχα έως τότε για την επιστήμη της μετάφρασης.
Κατέληξα, λοιπόν, στο εξής σκεπτικό: αν θέλεις να λέγεσαι σεφ, δεν αρκεί απλώς να ξέρεις να μαγειρεύεις και να ξέρεις τα υλικά· πρέπει να μάθεις και τις τεχνικές μαγειρέματος, να μαγειρεύεις καθημερινά και να αναπτύξεις κι άλλες δεξιότητες, όπως η διαχείριση και η καλή αίσθηση του χρόνου και η οργάνωση. Αντίστοιχα, για να λέγεσαι μεταφραστής, δεν αρκεί απλώς να ξέρεις να γράφεις και να ξέρεις δύο γλώσσες· πρέπει, επίσης, να εξοικειωθείς με τις δυσκολίες του γραπτού λόγου, να μελετήσεις τις μεταφραστικές τεχνικές και –το κυριότερο– να μάθεις να επιλέγεις σωστά τις λέξεις με τις οποίες θα αποδώσεις το νόημα της γλώσσας-πηγή.
Χάρη στο Σύγχρονο Μονοετές Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Μεταφραστών, από το οποίο έλαβα απίστευτη γνώση τόσο της σωστής χρήσης των αγγλικών όσο και της σωστής χρήσης των ελληνικών(!), μπορώ να πω με σιγουριά ότι δεν μετανιώνω στιγμή που επέλεξα και εμπιστεύτηκα τη meta|φραση και που γνώρισα αυτούς τους καταπληκτικούς εκπαιδευτές (και ανθρώπους, πάνω απ΄ όλα!). Θα ήθελα να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου την Κωνσταντίνα, τη Θάλεια, την Πένυ, την Ντέση και τον Βασίλη, που μοιράστηκαν τις γνώσεις και την εμπειρία τους μαζί μου.

Ενημερωθείτε κάθε μήνα για όλα τα νεότερα σχετικά με το επάγγελμα του μεταφραστή!

210.3629000
[email protected]

Ακαδημίας 52
106 79, Αθήνα

Ωράριο γραμματείας
10:00 πμ - 8:00 μμ