Βασιλική Μπότσου

Έχοντας αποφοιτήσει από το Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΕΚΠΑ και έχοντας ολοκληρώσει μεταπτυχιακές σπουδές στη μετάφραση στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμινχαμ, επιθυμώ να εμπλουτίζω συνεχώς τις γνώσεις μου και να μαθαίνω νέα πράγματα πάνω στον μεταφραστικό και γλωσσικό κλάδο, γι’ αυτό και σκέφτηκα αμέσως το Κέντρο Εκπαίδευσης Μεταφραστών meta|φραση. Με το καταξιωμένο και έμπειρο διδακτικό προσωπικό που διαθέτει και την πολυετή εμπειρία του στην εκπαίδευση μεταφραστών, το κέντρο meta|φραση θεωρώ πως παρέχει όλα τα εφόδια για το επάγγελμα του μεταφραστή και εμβαθύνει σε πολλούς τομείς μέσω των σεμιναρίων εξειδίκευσης που προσφέρει. Ιδιαίτερα το γεγονός ότι υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης κάποιων σεμιναρίων εξ αποστάσεως το κάνει να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις.
Συγκεκριμένα, όσον αφορά την πρόσφατη παρακολούθηση του σεμιναρίου Επιμέλειας και διόρθωσης γραπτού, ψηφιακού και σελιδοποιημένου κειμένου (ασύγχρονη φοίτηση), είχα την τύχη να συνεργαστώ με την κ. Λένια Μαζαράκη, η οποία με την εμπειρία της, τις γνώσεις της και τον επαγγελματισμό της με βοήθησε να εξερευνήσω τον τομέα της Επιμέλειας και της Διόρθωσης. Η όλη οργάνωση και μεθοδολογία του σεμιναρίου έκανε τη φοίτησή μου ιδιαίτερα ευχάριστη. Καλύφθηκε μεταξύ άλλων μια ποικιλία κειμένων και είχαμε στη διάθεσή μας όλα τα απαραίτητα εργαλεία και το κατάλληλο υλικό, αλλά προπάντων εβδομαδιαία επικοινωνία και ανατροφοδότηση με σκοπό την πλήρη κατανόηση των επιμέρους θεμάτων.
Επίσης, στο παρελθόν παρακολούθησα και το σεμινάριο Μετάφρασης Κόμικς, με καθηγητή τον κ. Βασίλη Μπαμπούρη, υπό την καθοδήγηση του οποίου είδα μια άλλη πλευρά της μετάφρασης, πιο δημιουργική. Καλύψαμε πολλά μεταφραστικά ζητήματα και είχαμε την απαραίτητη πρακτική εξάσκηση ώστε να εμβαθύνουμε σε αυτό το είδος. Επίσης, η άριστη οργάνωση και η διαδραστικότητα του σεμιναρίου διευκόλυνε την επικοινωνία μας και είναι και αυτός ένας από τους λόγους που προτείνω την παρακολούθηση αυτού του σεμιναρίου.
Η φοίτησή μου στα σεμινάρια αυτά αποτέλεσε μια πολύ θετική εμπειρία για εμένα και τα συστήνω ανεπιφύλακτα. Σίγουρα πιστεύω πως η meta|φραση θα συμβάλει θετικά στη μετέπειτα επαγγελματική μου πορεία στον χώρο της μετάφρασης και εύχομαι να συνεχίσει τη λειτουργία της και το πολυετές έργο της με την ίδια επιτυχία όπως σήμερα.

Ενημερωθείτε κάθε μήνα για όλα τα νεότερα σχετικά με το επάγγελμα του μεταφραστή!

210.3629000
[email protected]

Ακαδημίας 52
106 79, Αθήνα

Ωράριο γραμματείας
10:00 πμ - 8:00 μμ