meta|φραση: μια νέα εποχή ξεκινά!

Τον επόμενο μήνα η σχολή μας συμπληρώνει 22 χρόνια λειτουργίας κι έχοντας διανύσει μια πορεία ανοδική και όμορφη, μπαίνει σε μια νέα εποχή! Πολλά σηματοδοτούν αυτή την εποχή και θέλουμε να τα μοιραστούμε μαζί σας:

 • Ολοκληρώσαμε επιτυχώς τη διαδικασία αδειοδότησής μας από το Υπουργείο Παιδείας ως Κέντρο Διά Βίου Μάθησης, από  ΚΔΒΜ Επιπέδου 1 που ήταν προηγουμένως. Στο  παρελθόν γινόταν διάκριση των ΚΔΒΜ σε επιπέδου 1 και επιπέδου 2, με βασικές παραμέτρους της διάκρισης την έκταση και τις προδιαγραφές των κτηριακών υποδομών, το στελεχιακό δυναμικό και την πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης. Ο νόμος 4763/2020 κατάργησε τη διαφοροποίηση αυτή και πλέον όλα τα ΚΔΒΜ καλούνται να πληρούν τις ίδιες προϋποθέσεις λειτουργίας. Ευθύς εξαρχής η σχολή μας ανταποκρινόταν στις προδιαγραφές που αφορούν το στελεχιακό δυναμικό, λόγω του υψηλού επιπέδου σπουδών των μελών του, καθώς και στην προϋπόθεση χρήσης εκπαιδευτικής πλατφόρμας, ωστόσο τα πράγματα δεν ήταν εύκολα όσον αφορά στην κτηριακή αναβάθμιση. Βασική δυσκολία: η πρόσβαση ΑμεΑ. Όπως ίσως γνωρίζετε, η σχολή μας στεγάζεται στον 6ο όροφο ενός κτηρίου στην Ακαδημίας, και σχεδόν όλα τα κτήρια του κέντρου των Αθηνών δεν είναι οικοδομημένα έτσι, ώστε να καλύπτουν προδιαγραφές προσβασιμότητας. Αλλά τα καταφέραμε! Με τη σύμφωνη γνώμη των υπόλοιπων ενοίκων της πολυκατοικίας, έγινε διαπλάτυνση του φρεατίου του ανελκυστήρα και αντικαταστάθηκε o θάλαμος, που πλέον έχει τις σωστές διαστάσεις για αναπηρικό αμαξίδιο. Στην είσοδο της πολυκατοικίας διαμορφώθηκε η κατάλληλη ράμπα, και οι τουαλέτες της σχολής ανακαινίστηκαν εκ βάθρων, ώστε να είναι προσβάσιμες σε ΑμεΑ. Είμαστε περήφανοι όχι μόνο επειδή αποκτήσαμε την ανανεωμένη άδειά μας, αλλά και επειδή αποτελέσαμε την κινητήρια δύναμη για τη διαμόρφωση ενός προσβάσιμου κτηρίου.
 • Η ανανέωσή μας δεν σταματά στις εγκαταστάσεις: είναι και τεχνολογική. Πρώτα απ’ όλα έχουμε νέο ιστότοπο!
  Μετά από πολλή δουλειά με την ταλαντούχα web designer Δανάη Σταματάκη, η σχολή μας απέκτησε νέο, δυναμικό ιστότοπο, που σας δίνει τη δυνατότητα να ενημερώνεστε με μεγαλύτερη άνεση για τα προγράμματα και τα σεμινάριά μας. Η αισθητική του μας ταιριάζει απόλυτα και περιμένουμε τις δικές σας εντυπώσεις.
 • Όλα τα προγράμματα και τα σεμινάρια της σχολής μας, είτε σύγχρονα είτε ασύγχρονα, έχουν πλέον (και) ψηφιακές τάξεις στη δημοφιλή, εκπαιδευτική πλατφόρμα Moodle. Αυτές οι τάξεις αποτελούν σημείο συνάντησης των σπουδαστ(ρι)ών, εκεί αναρτάται η ύλη των μαθημάτων, οι εργασίες και άφθονο συμπληρωματικό υλικό.
 • Εγκαινιάσαμε συνεργασία με το Zoo Academy, τη διεθνή εταιρεία παροχής υπηρεσιών επιχώριας προσαρμογής στον οπτικοακουστικό κλάδο. Στο πλαίσιο της συνεργασίας μας, οι σπουδαστές του σεμιναρίου
  Υποτιτλισμός για Προχωρημένους θα εκπαιδεύονται στο κορυφαίο εργαλείο υποτιτλισμού ZooSubs.
 • Τον Ιανουάριο ξεκινά το νέο μας σεμινάριο Οικονομικής Μετάφρασης & Ορολογίας, το οποίο ανέπτυξε με μεγάλη φροντίδα και θα διδάξει η εμπειρότατη μεταφράστρια Παναγιώτα Φρυτζαλά.
 • Καλωσορίζουμε τη Λιάνα Μπρίλη και τον Christopher Lees στην εκπαιδευτική μας  ομάδα! Έχουμε ακόμα κάποιες κενές θέσεις συνεργατών – δείτε τις σχετικές αγγελίες.
 • Τέλος, τον Ιανουάριο η σχολή μας μπαίνει στον 23ο χρόνο λειτουργίας της! Για να σας ευχαριστήσουμε για την υποστήριξή σας όλα αυτά τα χρόνια, προσφέρουμε έκπτωση 15% στα δίδακτρα σε όλες τις εγγραφές που θα ολοκληρωθούν την εβδομάδα των γενεθλίων μας, από 16 έως και 20 Ιανουαρίου!

Ενημερωθείτε κάθε μήνα για όλα τα νεότερα σχετικά με το επάγγελμα του μεταφραστή!

210.3629000
[email protected]

Ακαδημίας 52
106 79, Αθήνα

Ωράριο γραμματείας
10:00 πμ - 8:00 μμ