‘Ωρα για δώρα!

Όπως ξέρετε, ένα βιβλίο είναι το καλύτερο δώρο σε όσους αγαπούν την ανάγνωση. Φτιάξαμε, λοιπόν, μια λίστα με δέκα πολύ διαφορετικά μεταξύ τους βιβλία, τα οποία μετέφρασαν ή επιμελήθηκαν με ιδιαίτερη φροντίδα οι συνεργάτες και ο διευθυντής σπουδών της σχολής μας, και σας τα προτείνουμε.

  

Το ακουστικό κέρας

Leonora Carrington
μτφρ. Μαρία Φακίνου
Αίολος, 2023

Σ’ αυτό το κλασικό έργο σουρεαλιστικής λογοτεχνίας, η Κάρινγκτον μάς παρουσιάζει την πλέον απρόβλεπτη ηρωίδα της, μια βαρήκοη 92χρονη, γεμάτη όρεξη για ζωή, η οποία ξαναβρίσκει την ακοή της με τη βοήθεια ενός ακουστικού κέρατος και βρίσκεται κλεισμένη σ’ έναν αλλόκοτο οίκο ευγηρίας, όπου εκτυλίσσεται μια εντελώς απίθανη περιπέτεια!

  

Η πρόποση

Fabrice Caro
μτφρ. Χαρά Σκιαδέλλη
Ίκαρος, 2023

Σ’ ένα οικογενειακό τραπέζι που δεν εξελίσσεται και πολύ καλά, ο Αντριάν, ο συμπαθής και κάπως απροσάρμοστος κεντρικός χαρακτήρας αυτού του μυθιστορήματος, χτυπημένος από ερωτική απογοήτευση, μας διηγείται νοερά τα βάσανά του με πηγαίο χιούμορ και ριζοσπαστικό τρόπο αφήγησης.

  

Το παλαιοπωλείο

Charles Dickens
μτφρ. Ράνια Μπουμπουρή
Μίνωας, 2023

Το πασίγνωστο κλασικό μυθιστόρημα του Τσαρλς Ντίκενς διασκευασμένο για παιδιά. Στη σειρά των διασκευασμένων για παιδιά κλασικών έργων του εκδοτικού οίκου Μίνωας υπάρχουν κι άλλα μυθιστορήματα του Ντίκενς καθώς και της Τζ. Όστεν σε μετάφραση Ράνιας Μπουμπουρή.

  

Νεφελοκοκκυγία

Anthony Doerr
μτφρ. Μυρτώ Καλοφωλιά
Πατάκης, 2022

Η Νεφελοκοκκυγία είναι ένα μυθιστόρημα που διαδραματίζεται στην Κωνσταντινούπολη του 15ου αιώνα, σε μια μικρή πόλη της πολιτείας του Αϊντάχο σήμερα και σ’ ένα διαστρικό σκάφος στο εγγύς μέλλον. Το έργο, μέσα από ένα μωσαϊκό από εποχές και τόπους, διερευνά τη δυνατότητα των ανθρώπων να συνδέονται μεταξύ τους, με τη φύση, με εκείνους που έζησαν στο παρελθόν και με τους ανθρώπους που θα ζήσουν στο μέλλον.

  

Η ιστορία του κόσμου μέσα από 50 μέρη

Jacob Field
μτφρ. Ιωάννα Χονδρού
Brainfood, 2022

Ένα βιβλίο που ταξιδεύει τον αναγνώστη σε διαφορετικές ηπείρους και εποχές, από την προϊστορική εποχή μέχρι τις αρχές του 21ου αιώνα, και φωτίζει την ιστορία του πλανήτη μας μέσα από 50 σημαντικές τοποθεσίες αναλύοντας την επίδραση και την κληρονομιά τους.

  

412 φίλοι

Joachim Friedrich
μτφρ. Ιωάννα Αγγελάκη
Μίνωας

Σ’ αυτή τη σειρά παιδικών βιβλίων οι 412 φίλοι, τρία αγόρια, ένα κορίτσι και ένας σκύλος, μπλέκουν σε διάφορες περιπέτειες στην προσπάθειά τους να λύσουν μυστήρια και παράξενες υποθέσεις.

  

Εγκέφαλος και Συμπεριφορά: Εισαγωγή στη συμπεριφορική νευροεπιστήμη

Bob Garrett – Gerald Hough
μτφρ. Ευδοξία Ρέντα
Gutenberg – Δαρδανός, 2021

Το σύγγραμμα αυτό εξερευνά το πολυσχιδές πεδίο της συμπεριφορικής νευροεπιστήμης, φέρνοντας τον αναγνώστη σε επαφή με τις τρέχουσες επιστημονικές ανακαλύψεις και θεωρίες, ενώ με τη βοήθεια παραδειγμάτων ρίχνει φως σε πτυχές όπως η βιολογία του φύλου, το συναίσθημα και η υγεία, ο ύπνος και η συνειδητότητα και πολλά άλλα.

  

Ο ταχυδρόμος των βιβλίων

Carsten Henn
μτφρ. Μαρία Μαντή
Μεταίχμιο, 2023

Ένα τρυφερό μυθιστόρημα για τη φιλία και τα βιβλία: ο κεντρικός χαρακτήρας του βιβλίου είναι ένας ρομαντικός βιβλιοπώλης, άνθρωπος μιας άλλης εποχής, ο οποίος κάθε βράδυ, αφού κλείσει το βιβλιοπωλείο, παραδίδει βιβλία σε ορισμένους πελάτες με τους οποίους αποκτά ένα ιδιαίτερο δέσιμο. Ώσπου χάνει τη δουλειά του…

  

Θαυμαστός καινούργιος κόσμος

Aldous Huxley
διασκευή & εικονογράφηση Fred Fordham
μτφρ. Βασίλης Μπαμπούρης
οξύ – Brainfood, 2023

Στο δυστοπικό Παγκόσμιο Κράτος οι άνθρωποι αναπαράγονται με τεχνητή γονιμοποίηση σε κέντρα επώασης και χωρίζονται σε προκαθορισμένες τάξεις, ενώ η απουσία συναισθημάτων και βιβλίων είναι απόλυτη. Και κάποια στιγμή αυτός ο κόσμος έρχεται σε επαφή με έναν καταυλισμό αγρίων και τον νεαρό Τζον που διαβάζει Σαίξπηρ… Σε αυτή την έκδοση το εμβληματικό έργο του Άλντους Χάξλεϊ πήρε νέα μορφή με τη διασκευή και την ιδιαίτερη αισθητική της εικονογράφησης του Φρεντ Φόρνταμ.

  

Τουρκία: Η αντιπολίτευση στην ιστορία

Χριστίνα Φίλιου
μτφρ. Άννυ Σπυράκου
επιμέλεια-διορθώσεις Κατερίνα Κορώνη
Αλεξάνδρεια, 2023

Η συγγραφέας, χρησιμοποιώντας το έργο του συγγραφέα Ρεφίκ Χαλίδ Καράι ως μελέτη περίπτωσης στην έρευνα του φαινομένου muhalefet (αντιπολίτευση), συνθέτει μια εναλλακτική ιστορία της Τουρκίας, αναδεικνύοντας τη σχέση μεταξύ του οθωμανικού φιλελευθερισμού και του συνταγματισμού του κινήματος των Νεότουρκων, τη συνέχεια και τη ρήξη στη μετάβαση από την Οθωμανική Αυτοκρατορία στη Δημοκρατία της Τουρκίας και την πολιτική της μνήμης στην Τουρκική Δημοκρατία αναφορικά με το οθωμανικό παρελθόν.

Ενημερωθείτε κάθε μήνα για όλα τα νεότερα σχετικά με το επάγγελμα του μεταφραστή!

210.3629000
[email protected]

Ακαδημίας 52
106 79, Αθήνα

Ωράριο γραμματείας
10:00 πμ - 8:00 μμ